Ni säger, ”bortslösad potential”. Då säger vi, ”Camelot”. Den japanska utvecklaren har sedan 2003 krystat fram högvis med tennis- och golfspel. Men allra mest har fansen suktat efter en fortsättning på Golden Sun-sagan. I år blev drömmen äntligen sann. Med personliga dialoger, ett rappt stridssystem och – allra mest – underfundiga pussel stjäl #Golden Sun: Dark Dawn en del av våra hjärtan och en hedrande plats bland årets bästa spel.

Läs FZ:s recension

[video=4996]

Omständligt. Horribla menyer. Bisarr AI. Och fortfarande inga vettiga skador. Men även om #Gran Turismo 5 är rätt långt från felfritt snuddar körningen ibland vid utvecklarnas mål att erbjuda den perfekta racingupplevelsen. Så lägg cynismen åt sidan, njut av de många stora stunderna och gläds åt att det bara kommer bli bättre med tiden.

Läs FZ:s recension

[video=5094]

Från många håll var kritiken besk mot Square Enix #Final Fantasy XIII. Det linjära berättandet var rakare än en linjal och karaktärerna var ytterligare ett knippe modeoffer à Nomura. Men efter halva spelet bredde Gran Pulses milsvida fält ut sig och plötsligt var det fritt och öppet som få andra. Den oändliga historien var lika angelägen 2010 som 1990.

Läs FZ:s recension

[video=4328]

“Vad fasiken gör Lara Croft på den här listan?!” Så låter det antagligen om du spelade hennes actionfest mol allena. Å andra sidan; upplevde du äventyret tillsammans med en god vän skulle du förmodligen tycka att vi var sinnesjuka om vi lämnade det utanför vår topplista. ”Co-op heaven”. Det är en lika koncis som rättvis beskrivning av det korta, intensiva och pyssliga lilla mästerverket.

Läs FZ:s recension

[video=6041]