Året är inne på i sin elfte timme. Vi knyter ihop säcken genom att dela ut brons, silver och guld till de starkast lysande spelstjärnorna. Det här, kära läsare, är det finaste 2010 hade att erbjuda.

Reprismaskinen Nintendo avrundade årets första halva med en upprepning som knockade allt och alla - precis som väntat. Det var länge sen Miyamoto & co var klara med riktlinjerna för sina karaktärer, numera får kreativiteten blomstra inom färdiga ramar. Och som den blomstrar! Trots autobahn-breda släktband till #föregångaren är #Super Mario Galaxy 2 en en enda lång uppvisning i konsten att tänka nytt. På gammalt vis, förstås.

[video=3227]

Jakten på prinsessan går via en borr som tränger igenom hela planeter, växlingar mellan två och tre dimensioner, molnplattformar, gravitationstrots och hundratals andra mästerliga lektioner i spelglädje. Ändå är det dinosaurien Yoshis återkomst som glädjer allra mest. Och visst känns det symtomatiskt för Nintendo att det i ett spel sprängfyllt av skaparlust ändå är en gammal bekant som stjäl våra hjärtan?

Föregående Nästa
:) Vad tycker du själv då, är Red Dead en värdig vinnare? 05/01 tack för svaret, det är så sant så, tänkte inte på det i dom banorna 04/01 Spel recenseras av enskilda personer, medan flera personer utser "Årets spel". I fallet Red Dead Redemption var det flera som tyckte det var en bättre titel än vad vår recensent tyckte vid testtillfället. 04/01 Hehe älskar konsol/plattform fanboys 03/01 hur kan årets spel bara få en 4 av 5 i betyg? 03/01 Ursäkta mig, men detta var en rent ut sagt patetisk lista... Mass Effect 2 på 8 plats? OCH BROTHERHOOD PÅ 2?!? Brotherhood var helt ok, men absolut inte så bra. Hade inget nytänk i sig. riktigt tråkig top 3. Kan gå men på Galaxy 2 på 3:e plats, men vark... 03/01 Årets spel för mig blev Bioshock 2... 2010 var väldigt tunt på PC, hoppas det nya året ger oss mer... 02/01 Morfin: självklart kan man göra listor för varje plattform men vi har valt skippa det, ett bra spel är ett bra spel oavsett var du spelar det. 02/01 borde det inte vara en genen top lista för varje konsol/pc för jag tycker itne att man kan säga att det bästa spelet som har kommit i år bara får tillgång till tex 360 utan då borde det vara bästa spelet till 360 i år och ha en anann 1a för dom andra 02/01 Om man är smart nog att spela på PC, och ingen liten krysslåda eller lekstation så vet man att listan ser ut på ett ungefär så här (positionerna kan flyttas runt efter egen smak): 01 - Mass Effect 2 02 - Amnesia: The Dark Descent 03 - Mount & Blade: War... 02/01
Skicka en rättelse