Nytt år, nya möjligheter, nya spel. FZ har stött och blött 2011 års första spelsläpp och berättar om de hetaste titlarna du bör hålla ögonen på.

Måsten

Januari månad borde innebära en mäktig baksmälla i spelbranschen efter julruschen. Men inte då! Vi tar en titt på vinterns hetaste spel, och som backup skriver vi om de vi inte är helt övertygade om (ännu, det vill säga). Vi börjar med de hetaset spelen i januari, och i morgon och på lördag följer vi upp med februari och mars. Mycket nöje.

Konamis atmosfäriska plattformsspel må vara i 2D, med skuggskepnader som karaktärer. Men det är inte mindre efterlängtat för det, och spelet har redan jämförts med storheter som #Ico i förhandstittar. Och i allra värsta fall så är det här åtminstone ett kompetent plattformsspel som ser riktigt, riktigt mysigt ut.

[video=5091]

Om du är seriefantast kan du sluta läsa här och omedelbart förbeställa spelet. #DC Universe Online verkar följa standardmallen för massiva online-superhjälte-rollspel (MORS?), och det låter väl inte så spännande. Men möjligheten att flyga, svinga och kuta igenom DC Comics enormt rika och detaljerade värld gör detta till ett spel med både nostalgisk och aktuell dragningskraft. Nej, du kan inte spela som Stålmannen!

[video=5135]

Isaac Clarke är tillbaka! Vem? Mannen med världens mest gotiska rymddräkt och världens mest konstruerade namn, förstås (om du läser science fiction fattar du förstås ”skämtet” med namnet redan). Att få skjuta rymdmonster i bitar i uppföljaren till ett av de senaste årens kusligaste och mest panikinjagande spel låter inte dumt alls.

[video=5038]

En shooter där du kan förstöra saker, som till exempel det där tornet fienden sitter och snajpar i. De mer patriotiskt lagda tänker förstås omedelbart på det svenska fenomenet Battlefield, men Breach tillåter mer detaljerad förstörelse – som att plocka ut några tegelstenar ur en vägg för att skapa en improviserad skottglugg.

Enligt en samstämmig kritikerkår är #LittleBigPlanet det absolut bästa spelet att plocka fram när ragget börjar tröttna och vill gå hem. I tvåan får du fler vansinniga och gulliga plattformspysselnivåer att spela - ensam eller med kompisarna, fler möjligheter att skapa dina egna banor och filmer och så mycket charm att gullighetsmätaren dör av överansträngning.

[video=6789]
Läs recensionen här

Föregående Nästa
Skicka en rättelse