Obekräftade uppgifter säger att Halo 4 är under utveckling hos #Gearbox Software och att det kommer bli lanseringstitel till nästa generation Xbox, inofficiellt kallad Xbox 720. Detta svulstiga påstående står att finna i oktobernumret av The Official Xbox Magazine, skriver flertalet spelsajter.

Det ligger en viss logik i ryktena. I februari skruvade Gearbox-bossen Randy Pitchford på hypekranen med ett uttalande om att företaget har ett mastodoontprojekt på gång. Vi citerar:

I've started a new project. It's big. It's, like, look-at-our-line-up-and-imagine-something-even-bigger kind of big. I'm Directing it myself. I can't mention it publicly yet. When you find out what this is, you'll likely agree that I can't oversell this one.

Halo 4 på en ny konsol - nog skulle det kunna leva upp till det lätt euforiska uttalandet. Framtiden lär utvisa om Xbox-tidningen har rätt. Och om så är kommer ett officiellt besked sannolikt dröja ett bra tag till; Microsoft har ännu inte presenterat någon efterföljare till den snart tre år gamla Xbox 360-maskinen.

Gearbox lägger för närvarande sista handen vid #Brothers in Arms: Hell's Highway. Dessutom snickrar de på co-op-shootern #Borderlands och actionliret #Aliens: Colonial Marines.