Spel för den breda massan är uppenbarligen rätt väg att vandra i kampen om tv-spelsköparna. #Nintendo kränger tonvis med Wii och [n=26571 pengarna ramlar in] i stadig takt. Men samtidigt får företaget kritik för att blunda för de trogna fansens önskemål om mer hardcore-orienterade spel.

I ett uttalande i oktobernumret av tidningen Edge säger företaget att de inte ignorerar de gamla fansen, skriver Eurogamer. Orsaken till att inga nya egenproducerade titlar presenterats på ett tag beror på att de tar ett par år att utveckla, och tydligen har man ännu inte kommit så långt att man är beredd att tillkännage vilka titlar som är att vänta.

Nästa superrörmokare kommer dröja

De här spelen är inte färdiga att släppas i början av 2009, men samtliga utvecklingsteam jobbar med dem.

Efter företagets presskonferens på E3-mässan förra månaden bad vd:n Satoru Iwata om ursäkt till dem som väntat sig nyheter om Zelda och Super Mario. Iwata förklarade frånvaron av riktigt stora presentationer på samma sätt som ovan. Man tillkännagav ett par casual-orienterade spel, till exempel #Animal Crossing: City Folk och #Wii Sports Resort. Men om vi ska tro de senaste uttalandena är alltså större titlar att vänta framöver. Fast inte riktigt än.