– Det har varit en resa, en lång resa. Allting handlar om den 3 maj. Jag kan inte sätta ord på hur det känns just nu, hur upphetsande det är.

Det är en märkbart rörd Randy Pitchford som håller hov på strippklubben Déjà Vu Showgirls i centrala Las Vegas, bara ett stenkast från paradgatan med sina många glamourstinna casinon. Dagen till ära är klubben omsvirad till Duke Nukem’s Titty City och de platinablonda tjejerna behåller kläderna på. Eller om vi ska vara riktigt noga, de behåller sina avslöjande skoluniformerna på.

– När jag lämnade #3D Realms 1997 var #Duke Nukem Forever redan på väg, fortsätter #Gearbox-chefen. Vi har stått vid sidan om och betraktat produktionen. När ”The Duke” behövde hjälp var det självklart för oss att hoppa in. Just nu har vi ett enda mål och det är att släppa spelet den 3 maj.

Hur lång tid är för evigt?

Jag snurrar runt på den gulddraperade stolen och förbereder mig på att möta killen som figurerade som manlig förebild för en hel generation finniga tonårsgossar i mitten av 90-talet. Ett idealiskt föredöme? Det ska vi låta vara osagt, men ingen kan ifrågasätta hans legendariska status. Under åren som gått har han har levt, kolat, återuppstått och dött igen. Men nu vet vi att ingenting är för evigt. I det här fallet var det bara 14 år.

Operation: Cock Block. Med en sådan titel kan inget gå fel, eller hur?

Duke stönar och skakar lojt ner de sista dropparna i pissoaren. Han har bråttom. Operation ”Cock Block” har redan inletts och det är hög tid att kasta sig in i hissen som sakta klättrar upp och blottar en regndränkt fotbollsarena. Scenen känns lika välbekant som det enögda gigantiska monstret som möter mig. ”It’s still you and me”, väser Duke med sin djupa stämma och precis som för ett och ett halvt decennium sedan sänker han den utomjordiska cyklopen med ett antal välriktade raketer från sin trogna RPG.

Som för att bevisa för sig själv att han har anpassat sig till det nya millenniet tar ett kort quick time event vid när den stenhårda hjälten bestämt kliver upp på den dödssprattlande varelsen, rycker ut hans enda ögonglob och sparkar iväg den i en vid båge över arenan. Hertigen är hemma.