Obsidian har många järn i elden. De utvecklar ett nytt RPG till Xbox Live, har idéer för en ny fantasyvärld, jobbar med en Tolkien-idé och däremellan utvecklar de #Dungeon Siege III och nytt DLC till #Fallout: New Vegas.

– Vi har en fantastiskt idé för en helt ny värld som vi precis har börjat diskutera med olika utgivare. Dessutom har vi en gammal idé som vi tror på. Vi kallar den "Defiance" som är en fantasyvärld där, kort sagt, Sauron vann, berättar Obsidians VD, Feargus Urquhart, för Gamerevolution.

Tänk om Frodo inte lyckas släppa ringen i elden? Tänk om alla hobbitar är döda? Det är några av idéerna Obsidian hoppas förverkliga.

– Vi jobbar också med ett nytt IP för Xbox Live. Vi hoppas att spelet släpps i början av nästa år. Det kommer att vara ett action-RPG som fokuserar på att låta spelaren ha kul. Inte som i Dungeon Siege, de kommer att skilja sig åt.

Som om det inte vore nog kommer Obsidian att avslöja ett nytt spel i juni, som bygger på en känd licens.

– När folk hör talas om det kommer de att säga: "Om jag var utvecklare och fick chansen skulle jag ta den!" Jag hoppas spelet utannonseras på E3.