Artikeln ursprungligen publicerad inför 6 juni. Återpubliceras inför Sveriges kvartfinal i fotbolls-VM 2018. Heja Sverige!

Vi börjar med den eventuellt eviga frågan: Vem är den typiske svensken egentligen? För att göra det enkelt för oss låter vi tio utländska spelutvecklare svara.

Svenskar i spel

Lars Alexandersson (#Tekken 6: Bloodline Rebellion)

Typiskt svensk bakgrund:
Lars är, som synes, en svensk militär. Det är därför han har på sig den officiella svenska militärutrustingen (rödsvart helkroppsrustning, cape och enormt lejonemblem på bröstkorgen).

Typiskt svenskt beteende:
Att leta efter sin knäppe far Heihachi Mishima (i syftet att spöa upp honom) och på vägen dit möta en enorm mängd andra släktingar (som han spöar upp).

Typiskt svenskt uttalande:
"Don't you remember me? It's Lars!"

Annika Löfqvist (Rainbow Six)

Typiskt svensk bakgrund:
Född i Göteborg. En far som är bortgången och en mor som är aktiv i Miljöpartiet. Tre bröder som är entusiastiska seglare. Hon är utbildad fysiker och har arbetat för polisen som övervakningsexpert. Hennes namn återfinns på 14 olika patentregistreringar. Bor på en båt i Saltsjöbaden.

Typiskt svenskt beteende:
Att åka omkring i världen som en del av insatsstyrkan Rainbow – och skjuta oerhört många terrorister innan dessa hinner idka särskilt mycket terror.

Typiskt svenskt uttalande:
”In position”.

Xion the Unborn (#Bloody Roar 3)

Typiskt svensk bakgrund:
En gång för länge sedan fanns det ett stenstod vid namn ”Tabula of the thousand beasts” som innehöll en katastrof av katastrofala proportioner. Ändå finns det en man – vid namn Xion – som vill bryta sönder stenstodet och släppa ut katastrofen (vilket han också gör efter att ha nitat folk och fä i en slags turnering).

Typiskt svenskt beteende:
Att förvandla sig till en slags robotgräshoppa för att kunna slåss bättre.

Typiskt svenskt uttalande:
"The twisted ones, the Unborn, will sweep across the land and cover all!”