E3-mässan i Los Angeles är en av årets viktigaste tillställningar och alla slåss om uppmärksamheten, vilket syns i såväl nyhetsflöde som mängden trailers och uttalanden som dyker upp nätet. Ett par saker har stått ut under veckan, blivit heta snackisar, och dessa har vi sammanställt till en lista.

Presentationen av Nintendo Wii U

Nintendos presskonferens på tisdagskvällen blev en märklig tillställning. Vi visste att de skulle presentera sin nya konsol, med arbetsnamnet Project Café, men när deras anförande var slut fanns det många frågetecken att reda ut. Var kontrollen den nya konsolen, skulle man använda den till Wii? När det var fastställt kom nästa laddning frågor, om innehållet streamades till den eller inte, skulle de säljas separat, vilken hårdvara sitter i basenheten. Först senare på kvällen kunde vi fastställa "det här är Wii U".

[video=8197]

Kommer Nintendo att skörda lika stora framgångar med Wii U som med 2006 års Wii, som med sina över 86 miljoner skeppade enheter inte kan ses som något annat än en succé. Tredjeparststödet är stort, alla stora utgivare har titlar på gång och eftersom Wii U släpps innan både Sony och Microsoft hinner få ut nästa generations hårdvara har vi ett par spännande år framför oss.

TES V: Skyrim fokuserar på konsoler

Redan när de första multiplattformstitlarna började släppas blev "portning" ett skällsord så när #Bethesda meddelar att konsolerna är deras främsta fokus för det hett efterlängtade rollspelet #The Elder Scrolls V: Skyrim gick många i forumets virtuella tak. Spelet släpps självklart till datorer men blir en port och många blir därför oroliga att det inte ska leva upp till samma standard som #The Elder Scrolls IV: Oblivion från 2006. "MEN FY FAN!!" och "Fan också!" är citat som blev ganska talande för tråden.

[video=7317]

Multiplayer-gameplay från Battlefield

Visst, de första filmerna från #Battlefield 3 var väldigt läckra men alla satt egentligen och väntade på att få se en glimt av multiplayer. Det är ju trots allt ett Battlefield-spel vi snackar om. Redan innan mässan i Los Angeles fick vi ett litet smakprov från banan Operation Metro och även snacka med multiplayerdesignern Lars Gustavsson. När E3 drog igång bjöd #Dice också på en gameplay-rulle som visade strider i multiplayer samt en lång genomgång av en ökenstrid från kampanjen.

[video=8129]