Svenskutvecklade #Dreamlords som blev gratis att spela när det den 18 juni förra året återlanserades som #Dreamlords: The Reawakening har nu gått in i en femte era och bjuder på många nyheter. Vi har ställt några snabba frågor till #Lockpick Entertainments VD David Rosén, där du får svar på varför du kanske ska ta dig en ny titt på det massiva online-strategirollspelet.

Varför ska jag som föredetta Dreamlords-spelare återkomma till Dreamlords: The Reawakening?

Om du gillade konceptet med ett strategispel i en persistent värld där alla dina ansträngningar faktiskt spelade någon roll så bör du definitivt komma tillbaka. Vi sparade en del bra saker och kastade en del andra grejer i papperskorgen och gjorde om en hel del. Dessutom så är det ju gratis nu så det är bara att tanka ned och testa.

Vad har Lockpick för planer för framtiden?
Vi har en hel del saker på gång bakom kulisserna, planerna för vad vi vill utveckla är spikat för de närmaste månaderna och spelarna kommer inte bli besvikna om vi bara lyckas hålla våra tidsplaner. Vi fokuserar än så länge enbart på Dreamlords: The Reawakening.

Vad får man för fördelar om man bestämmer sig för att lägga ner lite av sitt sparkapital för att spela?

Dels kan man köpa grymt snygga saker till sin Avatar som dessutom ger en lite bonus, sen kan man köpa saker istället för att spendera tid att farma efter dem. Mer effektiv speltid på så sätt. Om man går premium så får man ett antal fördelar också, traitpoints lite snabbare och fler bonus missions (bättre gains). Vi har avvägt fördelarna väldigt noga så att de ska vara attraktiva nog, men för den skull inte förstöra spelbalansen och man ska inte kunna vinna per automatik bara för att man betalar. Mycket av sakerna till Dreamlorden är pay only, men det finns dem som köper såna och säljer dem för in game valuta i spelet. Sen har vi turneringar och CV quests där man kan vinna tuffa prylar också så det finns inget element i spelet som en gratis spelare inte får uppleva.

Vad är det som gör eran femte era till det bästa som hänt spelet sen rostat bröd?
Era 5 är faktiskt lite av en mellanera, Era 4 var massiv med nya Duelling grounds och CV Quests. Vi har en del fina uppdateringar nu också med nytt matchningssystem i bästa Elo-stil, Nytt PvE missions system med mycket uppskattade PvE Medaljer och en del annat godis. Vi har också börjat med det stora back-end arbetet med Co-op PvE och multi-mode PvP vilket vi hoppas kunna ge lite tidiga smakprov på i Era 6.

Om du vill veta mer specifikt vad som är nytt för femte eran så är det bara att följa den här länken.