#Capcom halkade lite på ett bananskal när de nyligen tillkännagav Versus-lägen till #Resident Evil 5. Bland annat här på FZ. Borta på Capcoms forum har Christian Svensson från Capcom gett lite svar på tal kring dessa spörsmål. "How Come Ye Released An Incomplete Game Capcom?!?" är rubriken på tråden och klagomålen gäller då just att RE5 får DLC så kort efter release, samt att det behövde uppdateras på releasedagen.

Svensson kontrar med att mena på att dessa anklagelser är "BS" (skitsnack/struntprat) och att det helt klart är värt vartenda korvöre det kostar med allt som ingår. Han fortsätter med att det inte var några klagomål innan det tillkännagavs att nya spellägen var på väg, att spelare var fullständigt nöjda med vad de fick ut av produkten. Klagomålen kom som bekant först när mer innehåll tillkännagavs.

DLC som Capcom tar betalt för har en helt egen budget, helt fritt från huvudspelets budget och tidsram. Om så inte vore fallet, skulle tillägget inte kommit med eftersom det helt enkelt inte kunde få plats inom de ramar spelet hade från början. Skapandet av DLC:t påbörjas ett bra tag innan spelet landsätts, just för att hinna med, i detta fall, deras deadline på tre till sex veckor efter spelets släpp. Svensson noterar även att om du inte är intresserad av det extra innehållet så finns det inget som tvingar dig att köpa det, men om du däremot är intresserad så vill han att du köper, och njuter.

Värt att fundera kring är däremot hur mycket arbete och kostnad det krävs för att göra nya kostymer till exempelvis #Street Fighter IV. Hur ser du på det? Tror du att det är en fasad eller att det helt enkelt inte tillkommit något Versus-läge annars?