När Blizzard bjöd in världens press att spela Diablo III-betan på huvudkontoret i Kalifornien var vi inte sena att haka på. Många mörka timmar spenderades i gamla Tristram i sökandet efter svaret på frågan alla ställer sig. Är det här spelet vi har väntat på i så många år?

Det första jag ska förklara, för alla som sett gameplay-trailern och blivit lite avskräckta, är att #Diablo III är ett av de där spelen som är betydligt roligare att spela än det är att titta på. När spelets game director Jay Wilson gick igenom de olika klasserna och deras färdigheter i #Blizzards egna biosalong var det inte utan att jag själv bitvis tyckte att det såg ganska enformigt och halvroligt ut. Men bara några timmar senare kändes det nästan irriterande att ”behöva” göra en rundtur i studion, eftersom det berövade mig värdefull speltid.

Stilen må vara något tecknad, men Diablo är fortfarande Blizzards mest vuxna franchise.

Det vi fick spela var en nästan komplett version av den beta som sannolikt kickar igång om några veckor. Betan kommer att täcka en del av spelets första akt, omkring ett par timmars speltid om man inte lägger tid på sidouppdrag och finkammande av områden. Den kommer att inkludera alla klasser och möjligheten att nå nivå 13. Det hela utspelar sig i och omkring New Tristram och den närliggande gamla katedralen. Spelets handling tar sin början med ett mystiskt meteoritnedslag i den gamla katedralen. Själva nedslaget gör inte så mycket skada, men strax efteråt börjar ondskan krypa fram. De döda vaknar till liv och befolkningen ber om hjälp. Och du svarar.

Bakgrundshistorier

Var och en av de fem klasserna har en egen bakgrundsberättelse som förklarar vilka de är och varför de är intresserade av meteoritnedslaget i Tristram. De förs fram via introsekvenser i form av rörliga teckningar, som passar väl ihop med spelets nästan akvarellmålade grafiska stil. Blizzards omtalade videosekvenser kommer givetvis också att dyka upp, sannolikt mellan spelets akter. Lead world designern, Leonard Boyarsky, berättar att man vill få in ännu mer handling och bakgrund i världen jämfört med de tidigare spelen. Således kommer många av karaktärerna, inklusive dina följeslagare, att förse dig med bakgrundinformation och annan dialog som ska göra världen mer levande under tiden du hackar och slashar.

Omgivningarna kring Tristrams katedral är mörkare än de områden vi sett tidigare.

På sina ställen hittar du också gamla dagböcker och anteckningar som ger mer bakgrundshistoria. Något som oroade mig lite var att röstskådespeleriet höll väldigt varierad kvalitet. Bitvis var det lysande och bitvis riktigt uselt, men förhoppningsvis kan det kopplas till det faktum att spelet fortfarande är i alfa-stadiet.

Föregående Nästa
Varför sprutar det godis om alla attacker? såg fan inte en enda "vanlig" attack i dessa filmer, allt lyser och sprängs som i den värsta animen ... Riktigt usel stämning såg det ut att bjudas på också pga alla pastellfärger. 23/02 Det tråkiga är att superbra Gear endast kommer finnas på real money AH. Kanske inte första tiden men garanterat efter ett tag! Och när så sker är spelet dött! Som att wow skulle ha 400 item lvl endast för riktiga pengar på AH. 06/09 Snälla tomten ge mig en tidig julklapp. Har trånat efter detta så länge nu! 13/08 expansioner komma att komma. kan även hända att DLCs även kommer komma. jay wilson med blizzard har redan bekräftat att det faktiskt kommer komma expansioner till d3, samt att han "gillar idén med DLCs". frågan är ju bara vad expansionerna kommer innehå... 09/08 Ska nog gå att kunna specca en barbar med runor så att han blir nåt paladinliknande. Om man kan göra en wizard till "battle mage" kan man nog spendera en hel del tid med att klura ut roliga kombinationer 08/08 Vi som kommer köpa detta spel vet innerst inne att vi läntar mest över Blizzards CGI mellansekvenser :P För dom äger bort alla andras försök å slå dom med hästlängder :D 07/08 Ja grafiken var lite daterad redan när D2 släpptes. Jag kommer ihåg vad besviken jag var på den låga upplösningen. Blev något bättre när expansionen kom. 07/08 Jag tyckte att grafiken i D3 såg rätt kass ut, så jag installerade D2 för en snabb jämförelse. JÖSSES vilken rutten grafik det var i tvåan. Det var värre än vad jag mindes. Jag stod ut spelet i 20 minuter (på grund av den härliga musiken), innan jag avi... 06/08 Expansioner är så 90-tal. Numera har vi små men men icke prisvärda DLC. 06/08 Uppfatta jag det rätt att det inte kommer expansioner till D3 ? eller är jag ute och cyklar nu ? =P 06/08
Skicka en rättelse