Vi har hetsklickat oss igenom den första timmen av den nykläckta Diablo 3-betan, läs våra första intryck.

#Blizzard tycks ha gjort det igen. Jag skulle bara testa 15-20 minuter av #Diablo 3-betan men när jag tittar på klockan har det gått en dryg timme. Klickfesten är ett faktum och mycket känns igen. Som det där fladdrande ljudet av prylar från kistor, lik och andra plundringsbara saker. Det är lika bekant som fortsatt tillfredsställande för alla oss med samlarmani. Och självklart kommer du att slita ut en mus eller två under ditt äventyr till helvetets katakomber. Diablo är och förblir spelvärldens svar på en fyrdubbel espresso.

[video=9806]
Tre minuter från vår betaspelning, med varning för spoilers

Du som varit rädd för färgglada enhörningar kan dock vara lugn, det var länge sedan jag upplevde en dystrare inledning till ett spel. Stämningen blir verkligen inte på topp när halva byns befolkning först dör, sen vaknar och försöker äta upp överlevarna. Först efter 45 minuters spelande får jag se en färg som inte känns dyster och dragerad med fem lager ångest. #Blizzard leker också mycket med djupet i miljöerna vilket gör att de känns mindre statiska. På många ställen kan du också, med en välriktad attack, låta väggar, tak och annat bråte slå ihjäl oförsiktiga fulingar.

Jag kör som Demon Hunter, en karaktär som helst mördar på avstånd och förstärker sina attacker med dels hat och dels disciplin. Båda laddas upp automatiskt men den senare tar lite längre tid på sig och används främst till försvar, exempelvis en minbesvärjelse som slöar ner alla motståndare som råkar kliva på den. Till en början är du låst till att endast ha två aktiva trollformler, ett tredje fack låses upp vid nivå sex. Jag hade till exempel de vanliga pilarna på vänsterknappen, eldfängda diton på höger och minorna på den första platsen i verktygsfältet, bredvid hälsostärkande drycker. Som du säkert vet har betydelsen av dessa minskat drastiskt, de krävs bara i trängda situationer eftersom dödade fiender släpper ifrån sig små puffar av pigghet. En omdebatterad förändring som känns väldigt logiskt när du väl spelar.

Skelett, sicken överraskning!

En timmes spelande med bara en klass är självklart för lite för att ge dig det definitiva svaret på om Blizzard lyckas charma oss ner i helvetet ännu gång. Det är också bara en beta och det är oklart om spelet släpps på den här sidan av nyårsnatten, mängder av puts återstår. Ändå är det svårt att förneka att klickfrenetisk action med sataniststämpel är lika roligt år 2011 som vid millennieskiftet.

Exakt! :D 24/09 Kikat på ca 2h singleplayer / coop via bland annat Force på Youtube och visst, det är några få buggar där ljud vid uppspelningen av Lore avbryts o annat, men är det någon som kommit över / VET några andra buggar? ps. nån i EU som har betan? 23/09 Fagerstas intresseförening antecknar.. Nåväl, skämt åsido :-) Konsoll kan vara mysigt men jag tror Diablo för många känns som en fantastiskt knasig sak att spela på konsoll.. kasta spells löses säkert på något vis (konsollspelare får ju alltid autotarge... 23/09 Mitt klickfinger kliar värre än någonsin! Argh! 22/09 såg film på d3 på ign när 2 spelade. jag blev så jävla taggad! :D 22/09 Det finns väldigt många "PC-fanboys" som har de flesta konsoler, jag inräknad. Bara för att jag föredrar PC över Konsol, betyder inte det att min åsikt väger mer än din. Tycker det är lite lustigt att du säger att "PC-fanboys som tror att dom äger hela... 22/09 Håller med dig helt! För tidigt att säga, det är ju trots en beta! Det jag vart lite orolig för var att det fanns de som sa att, medans man lvlade ifrån 1-13 så kändes det som att Demon Hunter hade lite tuffare för sig än vad de andra klasserna hade.... 22/09 60 är senaste budet som jag läste 22/09 Förstår inte poängen med att börja snacka hur starka klasserna är. Jag menar inte att du gör det men jag har läst på andra sidor värsta diskussionerna. Kom igen man kan bli lv 13 som max. Det är ingenting. Alldeles för tidigt för sådana diskussioner.... 22/09 Kanske få dem i säng, BioWare style? haha ;D 22/09
Skicka en rättelse