"Allting är sant", mässar Funcom angående The Secret Worlds mörka och mystiska värld. Vi spelar mmo-titeln som erbjuder en slentrianmässig genre uppfriskande inslag men som inte står utan frågetecken.

#Funcoms lokaler ligger rätt så undangömda i Oslo, byggnaden ser mer ut som att den ska husera någon form av kommunalt kontor. Det enda som avslöjar att något är annorlunda är den stora Illuminati-bannern som hänger över cafeterian precis innanför dörrarna, men vid det laget så är man ju redan inomhus.

Mystiska, mytiska The Secret World släpps i sommar.

Det känns ändå passande på något sätt, då Funcoms utvecklare är i full färd med att slutföra #The Secret World; ett spel om just undangömda hemligheter, en annan värld bortom den vanliga som är full av monster och konspirationer. Ett mmo som har bytt orcher och alver mot automatvapen och uråldrig magi. Personligen kittlar hela konceptet mitt gamla intresse för tempelriddare och konspirationsteorier och gör min inre 20-åring upprymd och exalterad, han som spenderade hela nätter med att lusläsa böckerna "Holy Blood, Holy Grail" och "The Tomb of God" och drömde om att knäcka mysteriet med Rennes-le-Chateu en gång för alla.

Mannen bakom The Secret Worlds berättelse är Ragnar Törnquist, mest känd för #The Longest Journey och #Dreamfall som många av oss sätter högt upp på sina listor över de bästa äventyrsspelen någonsin. Han är dock ingen nykomling till mmo-genren, då han var inblandad i att bygga upp den värld som Funcoms första onlinerollspel – #Anarchy Online – utspelade sig i. Konceptet för The Secret World är dock gammalt, då företaget hade ett mer eller mindre fungerande spel vid namn #Cabal redan för 9 år sedan. Teamet som jobbade på Cabal, eller "The World Online" som det också kallades i omgångar, gick sedan vidare till Dreamfall medan Funcom i stort satsade på #Age of Conan som sitt primära mmo-projekt.

That is not dead which can eternal lie...

Cabal levde enbart vidare i ett par ganska intetsägande skärmdumpar som spreds över Internet, men 2006 valde Funcom att plocka upp spelet igen och Ragnar och hans kollegor tog dess handling och började fylla ut den med nytt material – så föddes The Secret World.

Inspirerat från både gammalt och nytt, från dikt såväl som verklighet.

När jag frågar Ragnar om var inspirationen kommit ifrån får jag en hel lista av olika författare, böcker och TV-serier - allt från H.P. Lovecraft (som uppenbarligen varit en stor inspiration) till Stephen King och Neil Gaiman, från gamla kulter och kulturer till "Buffy the Vampire Slayer" och "Angel". Cabal var tänkt att utspela sig på 1920-talet, men istället flyttades handlingen fram till våra dagar.

Berättelsen är en stor del av The Secret World alltså, och vi är på plats för att få uppleva delar av den. Det första som Funcom har valt att visa upp är Illuminati-fraktionens startberättelse. Varje spelare får välja en fraktion att tillhöra – The Dragon, Illuminati och The Templars – och även om de tre kan samarbeta över gränserna så kretsar en stor del av spelupplevelsen kring konflikten mellan dem. Den här gången är vi dock begränsade till Illuminati och under den inledande timmen vi tillbringar med dem bildar man sig snabbt en uppfattning om vilka de är och vad de vill.

"Vem kallar du clown?

I verkligheten var Illuminati en "konspiration inom en konspiration" om man så vill, då deras ideologi och medlemmar i mångt och mycket kom från frimureriet, som startades upp 1776. I The Secret Worlds värld rör det sig istället om en sammanslutning vars anor går att spåra tusentals år tillbaka, en högteknologisk – och meritokratisk – organisation vars tentakler finns överallt. Deras huvudkvarter kallas The Labyrinth och är en gigantisk, och mörk, underjordisk bunker där teknologi vävs in bland hårda och snäva vinklar och vi får snart möta både fisförnäma överordnade och galna vetenskapsmän.

Föregående Nästa
Det finns inga healers, alla klasser har en själv-heal med en liten "twist". ex, en av Thieves klassens heal gör en mini vanish i ett par sekunder. Dock finns det många klasser som har aoe support heals, tex engineer som har ett healing turret. Det finn... 27/02 Jag HOPPAS att det blir bra, jag vill vara taggad på det... men ärligt så har jag riktigt svårt att se hur det ska klara sig med den extrema konkurrensen. Jag hoppas jag har fel, men jag tror tyvärr att det kommer gå ungefär som det gick för Age of Cona... 27/02 Haha, eller hur! Om det inte finns aggro, kommer mobsen man slåss mot när man questar helt plötsligt byta target om det är andra runt omkring? Eller gäller "ingen aggro" bara i raids/instancer? Isf kan jag tänka mig att det funkar och faktiskt kan vara... 27/02 Efter AoC är jag inte så intresserad av FunCom produkter. 27/02 Håller tummarna om att ett spel som försöker på något någorlunda nytt lyckas. 25/02 Hatten av för dig Petter, välskrivet med både positiv och negativ kritik. Uppskattat :) 25/02 Intressant. Tack för en trevlig förhandstitt, fz! :) 25/02 Shave:tack, precis vad jag oxå försöker få sagt, får se om det når fram denna gång BAM,och inlägg 100 gick till shave:-P 24/02 Den bilden på damen och demonen är nu en självklar bakgrunds bild! 24/02 det var nog inte det smartaste jag hört direkt:-P har dom ett så dåligt aggromanagement att folk tror att det inte finns aggro så kommer jag knappast köpa guild wars 2, eller kan du oxå förklara hur aggro fungerar,, eller finns det aggro? jag förstår... 24/02
Skicka en rättelse