Randy Pitchford och Gearbox spinner vidare på överraskande 2009-hiten Borderlands. Borderlands 2 ser ut att bli mer av samma – och det är precis vad vi vill ha.

Smittsamt entusiastiska Randy Pitchford och hans Texas-baserade #Gearbox Software tycker sig ha hittat ett framgångskoncept med #Borderlands, och ser ut att fortsätta pressa spel ur samma mall ett bra tag framåt. Och konceptet i sig borde vara enkelt att iterera på. Strössla spellandskapet med tillräckligt många morötter och belöningar, pumpa in content, maxa antalet vapen och rama upp en hyfsat intressant berättelse (med små roligheter instuckna här och var).

Borderlands 2 följer framsprängda fotspår.

Randy är förvånad över att ingen kopierar konceptet, särskilt i en bransch som till så stor del går ut på att tjäna pengar på andras upptäckter. Men i själva verket undrar man om det här ändå inte bara följer klassiska MMO-strukturer (eller det klassiska Diablo[/i]-upplägget), men aningen nedskalat. För de som upplever nötande och lootjagande som ett självändamål behöver det dock inte alls vara något negativt.

Lootlands 2

#Borderlands 2 spinner vidare på den grund originalet lade. Planeten Pandora var en gång en värdefull bit mineral upphängd på himlavalvet. Gruvbolaget Dahl Corporation mutade in så mycket de bara kunde och importerade intergalaktiska kriminella för att sköta gruvdriften. När bolaget sedan lämnade Pandora blev de tiotusentals bovarna kvar på planeten. Även om många dog under de svåra förutsättningarna fanns det de som överlevde och organiserade sig i stora, väldigt ovänliga gäng. Vissa muterades långt bortom rimlighetens gränser.

Stiliga Handsome Jack gillar inte att vi förstör hans statyer.

Fem år har gått sedan händelserna i original-Borderlands och Pandora har sett en ny aktör snabbt roffa åt sig brickor i maktspelet. För när det kommer till spelet om makt är Handsome Jack, förutom extremt välkammad, en av planetens mest kompromisslösa lirare. Han gjorde sig ett namn på att ljuga om och ta åt sig äran för det hjältarna i originalet utförde. Och så stal han all loot. Nu är hans plan att utrota brottsligheten, bringa ordning i kaoset och styra upp saker. Han bär på en kanske inte särskilt gömd agenda, och är inte heller särskilt hemlig med att hans omelett kräver ett par knäckta ägg.

Staden Sanctuary fungerar som en slags hub där du kan hitta personer att alliera dig med, och en hel del gamla ansikten från originalet (bland annat de spelbara karaktärerna som förlorat ära och guld till Handsome Jack). Utanför Sanctuarys höga väggar finns både ondskefulla fiender och en minst sagt hungrig fauna. Och så gömda skatter då förstås. Högvis av gömda skatter.

Föregående Nästa
Spelade aldrig 1:an men är lite sugen på detta faktiskt. 30/07 Hoppas bara de fixar UIt i splitscreen denna gång... Gjorde tyvärr att jag och tjejen inte pallade spela 1:an trots att det verkade lovande. (sidenote: Uppenbara fanboys och icke-fanboys borde lugna ner sig lite. Alla tycker inte om samma spel, men allt... 29/07 Borderlands 1 med tre polare var ju typ det roligaste som fanns :D 29/07 Taggad som fan för detta av någon anledning, tyckte att BL hade sina brister när man körde själv men dom tänkte man inte på när man lirade med kompisar. Hoppas jag även kommer kunna njuta av BL2 i singleplayer :) 29/07 Detta kommer bli grymt, hoppas bara man slipper Gamespy arcade skiten från ettan, det sög get **** 29/07 Spelet var rätt kul att spela co-op tycker jag, men annars håller jag med om att det var lite samma samma hela tiden. Grafiken var OK, får du huvudvärk av den då är det fel på dig och inte spelet. Du kanske ska gå ut lite? 29/07 La en pre-order igår på detta, kommer att bli galet kul! Värmer upp med att sitta o lira Borderlands 1 =) 29/07 Försökte verkligen ge Borderlands en chans men någon anledning till att fortsätta spela efter en 10-20h fanns verkligen inte. Förstår verkligen inte varför spelet hyllats så, ingen handling att tala om och samma repetitiva moment hela tiden, plus att... 28/07 Dat CL4P-TP. 28/07 Så när jag försöker Citera, så blir det bara blankt, men inte annars :O... Hursomhelst så håller jag med Redgreenblue, musiken i 1:an var skit bra, började även lyssna en hel del på Cage the Elephant efter man lirat Bordelands 28/07
Skicka en rättelse