Svenska Avalance Studios inbjuder dig till att spendera timmar med att sitta och speja i ett jakttorn i väntan på den där riktigt fina älgen. Påpekas ska att det handlar om ett datorspel, närmare bestämt The Hunter.

Det är inte ofta vi får ge oss ut i virtuella skogar för att fälla polygondjur. Intresset för denna något nischade genre har kanske inte varit det största men den har sin trogna fanskara. Svenska #Avalanche Studios försöker hursomhelst slå sig in på den marknaden. Spelet heter The Hunter och är en hybrid av single- och multiplayer. Det hela fungerar kortfattat som så att du via ett webbaserat gränssnitt tar dig an olika uppdrag och snackar med folk (multiplayer) för att sedan starta själva klienten. Väl inne i denna 3D-värld är det dags att jaga allehanda djur (singelplayer).

Community-feber

Skryt om dina bravader

Det första du får göra är att skaffa ett konto på spelets hemsida och sedan skapa dig en karaktär. Hemsidan fungerar också som spelets community-del och här har alla en egen liten sida där äventyren i skogen hamnar som en journal som andra kan läsa. Du kan även prata med andra jägare, lägga upp bilder på exempelvis djur du skjutit i verkligheten, köpa ny jaktutrustning, titta på topplistor och ta emot nya uppdrag. Ja, du kommer i kontakt med en npc kallad Doc. Han ger dig uppdrag via din sidas meddelandesystem. Han kan till exempel ge dig i uppdrag att skjuta ett rådjur med sex taggar. Accepterar du uppdraget är det bara att hoppa in i spelet och börja jaga.

När du slutligen bestämt dig för att snöra på dig stövlarna och bege dig ut i skogen väljer du på din sida var du vill starta och vilken tid på dygnet det ska vara för att sedan klicka på knappen Go Hunting, vilket startar själva spelet. Det första du får göra är att välja vilken utrustning du ska ha med och vilka kläder du ska ha på dig. Sen är det bara att tuta och köra. Eller skjuta och gå rättare sagt. Nu ligger världen öppen och världen i det här fallet är den ö vi får leka på i betan, Evergreen Hunting Reserve. Den är en gånger två kilometer medan den riktiga spelvärlden enligt utvecklarna kommer vara 32 gånger 32 kilometer.

Konsten att hitta djur i skogen

och högar med bajs

Sugen på att döda lite oskyldiga djur? Då är det dags att börja spåra. Du knallar runt i skogen och letar spår efter djur du vill panga på. Du klarar dig dock inte långt utan din utrustning. Utrustningen du har med dig kan anpassas efter egen smak och du har till en början ganska få vapen att välja på. Ett av dina viktigaste redskap i jakten på djur är din lilla Huntermate. Det är en liten handdator som samlar in de spår du hittar och markerar dem på en karta för att lättare kunna avgöra var den jagade är. Det finns tre sorters spår att hitta: läten (ger en tillfällig markering på kartan var djuret är), avföring (visar hur långt bort djuret kan ha gått) och ”fotspår” (visar i vilken riktning djuret gått). Samla in alla tre sorters spår efter ett och samma djur och du är det verkligen på spåret.

Föregående Nästa
Skicka en rättelse