Sedan mitten av 90-talet har det kommit omkring årliga inkarnationer av #Team 17:s största succé Worms, som trots andra spel på repertoaren förblivit den starkast lysande stjärnan i företagets katalog. När de nu grenar ut sig med ett nytt varumärke är det fortfarande lättsamt underhållningsvåld som är på den blodiga tapeten, i form av en charmig #Lemmings-kopia.

Du ska lotsa en flock korkade djur förbi diaboliska fällor. Japp, någon har sneglat på Lemmings.

Har du någon gång väglett de stackars lämlarna genom åtskilliga faror vet du precis vad det handlar om. Den här gången är det en fårflock som av okänd anledning befinner sig i en farlig fabrik, fylld med roterande knivblad, minor och andra dödsanordningar. Målet är att ta djuren från en portal till en annan för att säkra deras trygghet – något som är lättare sagt än gjort.

Lättsamt våldsamt

Till min hjälp har jag ett antal förmågor att ge mina nyfunna vänner. En mössa gör att de kan hoppa högt, medan en mantel tillåter dem att flyga längs väggar. Jag kan beordra dem att ställa sig ovanpå varandra för att skapa användbara trappor eller agera vägspärrar så ullbollarna inte vandrar in i någon elak maskin.

Redan efter ett par banor blir det knepigt att ledsaga kreaturen till säkerhet, och den kluriga svårighetsgraden tvingar mig att tänka ut smarta lösningar för att ta mig vidare utan att färga miljöerna blodröda.

Plötsligt har får seglat upp som det farligaste djuret att vara, efter 20 års dominans bland lämlarna.

Trots early access-stämpeln känns #Flockers faktiskt ganska färdigt. Där andra spel i samma sits ofta är framtidslöften med påtagliga brister i nuet, är Flockers förutom ett knippe buggar ett fullt fungerande spel med alla grundpelarna tryggt på plats. Det största problemet är det begränsade antalet banor. Pyssliga spel kräver många utmaningar för att hålla oss sysselsatta, och på den fronten får vi vänta tålmodigt när de 25 befintliga banorna är avklarade. Som hjälp på traven följer det med en lätthanterlig baneditor och stöd för Steam Workshop där användarna själva kan dela med sig av sina kreationer.

Flockers gör inte några större förändringar i den smala genre där Lemmings, #Mario vs. Donkey Kong: Mini-land Mayhem och en handfull andra titlar samsas om utrymmet. Men med enhetlig estetik och precis lagom hårda tankenötter är det ett charmigt litet pusselspel med potential att bli ett långvarigt tillhåll för de som uppskattar det morbida konceptet.