Det finns spel som fyller dig och ger dig en lyckokänsla redan vid första anblicken. Ungefär som vid en förälskelse sprider det sig en iver att få spendera oräkneliga timmar med det. Codemasters Overlord II är en kandidat till den posten.

Min första tanke när jag startar Overlord II är Tim Burton och filmen A Nightmare Before Christmas. Samma förtrollning som filmen bjuder på finns att hitta i mängder i detta spel. Historien startar i en otroligt vacker snötäckt by, där endast stjärnhimlen och små brasor lyser upp marken. Det är mitt i vintern och människorna myser och har utsmyckat sin lilla stad med ljus och lyktor. Du själv är en ondsint och skum figur i stor pälsjacka och du har kommit för skapa kaos i den sorgfria tillvaron.

Grafiken är magisk även om den inte är felfri, med fantastiskt ljus och vackra miljöer. Upplägget är precis som i det första #Overlord-spelet baserat på rollspel och en del strategiskt tänkande. Du har möjlighet att skapa precis så mycket oreda du har lust med och till din hjälp har du en samling Gollum-liknande varelser som med nöje skrämmer barnen i byn. Du använder dig av mörk magi men också fula trick. Att knuffa snögubbar utför stup ner på lekande barn är till exempel ett mycket effektivt sätt att ta sig fram. Vart du är på väg är ännu oklart, men det kommer nog ljusna när spelet släpps. Tydligt är dock att du får chansen att vara riktigt elak.

Sälslakt - lika politiskt inkorrekt i dag som under 80-talet.

Overlord II ser mycket lovande ut. Handlingen, satiren i historien och samtalen är otroligt underhållande och då har jag ändå bara fått kika på spelets början. Kontrollen känns smart och lätt att lära och det tar bara några få minuter att förstå fullt ut hur du kontrollerar dina varelser och använder magi och närstridsattacker. Det är med glädje jag konstaterar att detta mycket möjligt blir ett av årets höjdpunkter bland rollspelen. Overlord II är något att längta efter.

[video=3118]

Skicka en rättelse