FZ har som ett av de första spelmedierna i världen spelat tre och en halv timme av The Witcher 3: Wild Hunt. Det här är vår i stort sett spoilerfria rapport.

Årets mest efterlängtade spel enligt er läsare är, att döma av vår testsession, en titel som har potential att slå de andra open world-giganterna så hårt på fingrarna att de kommer tvingas anmäla CD Projekt Red för aga. Det är så enormt mycket mer ambitiöst och i sin fenomenala dragningskraft så storartat, hjärtslitande tilldragande att det om allt går som det ska, kommer att definiera en hel genre för lång tid framöver.

Allt sitter i detaljerna.

The Witcher 3:s makalösa persongalleri tar de livlösa pappfigurerna i Skyrim och knölar ihop dem för att sedan öva trepoängare mot närmsta papperskorg. Den minutiöst detaljerade spelvärlden tar Inquisitions pastelligt glättiga tomtar och troll-scenerier och låser in dem i ett skåp i skolkorridorden med lappen ”douchebag” tejpad på ryggen. Monstermenageriet i The Witchers slavisk-nordiska fantasysaga är långt mer övertygande, skräckinjagande och känns så mycket närmare vår egen folktro än de idisslade varelser som pliktskyldigt befolkar konkurrensens titlar.

Det är ett recept för total, förkrossande succé, men det gäller att det mästerliga gänget från Warszawa har tungan exakt rätt i mun för att det här inte ska slå tillbaka i ansiktena på dem. Men vi återkommer till det.

The Witcher 3 är blodigt, rått och vackert.

Mina magiska tre och en halv timme med spelet börjar med att jag kastas rakt in i en (frivillig) tutorialsekvens, en sorts tillbakablick till ett av Geralts besök i Witcher-fästet Kaer Morhen, en borg långt uppe i bergen där de muterade monsterjägarna upplever sin andra födelse, fostras och slipar på sina kunskaper. Trots ”nu ska vi lära dig”-upplägget blir jag nästan lite rörd av återseendet, och när en viss liten skyddsling dyker upp med sitt askvita hår, sitt sneda leende och ögonen fulla av djävulskap, skrattar jag högt för mig själv i det trånga testrummet där man innan dess kunde ha hört en nål falla i golvet. Jag är så oerhört glad över att vara tillbaka i Sapkowskis och CD Projekt Reds värld, och det är verkligen precis så vackert och tilldragande som jag hoppats, men inte riktigt vågat tro att det skulle kännas. Jag kan bokstavligen känna hur min kritiska ådra snöps till av CDPR:s skoningslöst precisa peang. Jag förförs.

Längs fortets vindlande stigar löper jag och Ciri i en lek med allvarliga undertoner, och häpnar över detaljrikedomen, dras med av den suggestiva, slaviska folkmusiken. Bergen lever. Spelvärlden lever! Det är det här allt handlar om, att som en nyfödd få möta nya världar och dess invånare, nästan känna kodens rytm ut i fingertopparna. Där över borgen flyger kråkorna i vild jakt, där nere tränar mina bröder på borggården, vinden böjer granarna och viner runt mitt huvud.

Föregående Nästa
Det ser riktigt bra ut. Hoppas bara spelet lever upp till hypen. Man har ju blivit besviken förr. Hela det medeltida slaviska temat gör sig väldigt bra i ett spel som Witcher. Men grafiken ser i alla fall riktigt bra ut. På PC finns all möjlighet att... 31/01 Underbart med kommentarer till förhandstestet...sådant vill jag gärna se mer av! Blir sjukt sugen på det spelet också! 29/01 Med tanke på att witcher 1 var helt sanslöst buggigt och 2an rätt illa, så tycker jag inte det är särskilt oförtjänt alls. Jag älskar cpr och kommer förhandsboka ändå. Men deras historia är att släppa buggigare titlar än de flesta. 28/01 Jag tycker inte att man ska förhandsboka något spel man inte är 100 på utan att själv ha fått spela först. 28/01 Synd bara att man måste ta sig an denna värld som Geralt mestadels. Skulle hellre möta honom i spelet eller så, och uppleva det som en egen genererad karaktär. Det hade varit gott det. :) Men jag fattar att han har en stor fanclub och många som inte har... 28/01 Helt oskuld på Witcher men jäklar vad nice detta såg ut! Vilken stämning!! 27/01 Jäääävlar vad fett det verkar! Får ju Skyrim (även moddat) att se blekt ut. 27/01 Jag ska förboka, även om det är buggigt vid release så stödjer jag gärna CDPR då mitt förtroende för dom är högt. Jag "vet" att dom inte bara kommer att fixa buggarna, utan dom kommer även att släppa en massa nytt dlc material gratis. (som dom gjort för... 27/01 Jag vill bli Ifeelnothing-supporter efter den där gif:en. 27/01 Instämmer till fullo! :D Blir det fler kommentar-videor så hoppar jag nog tillbaka till att bli supporter igen med direkten! 27/01
Skicka en rättelse