Vi spekulerade redan i vår artikel att det första världskriget har potential i just Battlefields sten-sax-påse-mentalitet. Att dåtidens klumpiga tanks lätt kunde flankeras av beridna trupper och de långsammare planen borde göra dem till lättare måltavlor från marken. Nu har förvisso Dice tagit sig kreativa friheter, man prioriterar roligt gameplay över hundraprocentig autencitet. Därför är till exempel pansarvagnar inte fullt så slöa som de var då och planen är anmärkningsvärt manöverdugliga. Man tar avstamp i historien men tummar ibland på HÖP-flörtandet för att göra spelet kul.

Realism vs eldkastare

Och visst ser det kul ut, mycket tack vare att Dice återigen visar att de är kungar på fläskig ljuddesign. I ett klipp får vi se hur de spelar in olika tidstypiska vapen och motorljudet från ett tvåvingat flygplan. Förresten, pax för att sitta i bak och skjuta! Eller varför inte i något av de stora luftskeppen som vi hoppas kommer att bjussa på spellägen tagna från Battlefield 2142?

Vi fick se ett par längre sekvenser än de som visas i den MTV-klippta trailern och vem blev inte lite sugen att köra bajonetten i fiender, rida runt på arabiska ökenslätter eller anfalla slagskepp till havs? Det utlovas stora vidsträckta krigsskådeplatser och intima stadsbataljer, kryddade med mer förstörelse. Förhoppningsvis i samma nivå som Bad Company 2 i alla fall.

Vi hoppas det finns säkerhetsbälten

Och så var det det där med banpaket. Hur stor risken är att splittra ett community genom att dela in spelarna i grupperingar som har, eller inte har, det senaste paketet. Sammelin ser först lite oförstående på mig och menar att de inte släpper banpaket utan expansioner, med nya vapen och spellägen. Sånt delar ju också upp spelarskaren i grupper, hävdar jag.

– De spelarna har ju dock alltid grundspelet att luta sig tillbaka på, de kartorna försvinner inte ur rotationen. Vi ser också att många spelare stöder detta, och köper alla expansioner eller Premium.

Det är ju klart, så länge folk visar att det finns en stor efterfrågan för sådana saker kommer konceptet att leva vidare. Man skulle kunna hårddra det och säga att bollen ligger hos spelarna och deras plånböcker. Vi får se hur det blir med den saken när tre dagars extra speltid ligger i potten.