Livet är kort, brutalt och avklätt.

Det är kallt åt snoppen. Visst, jag befinner mig i en öken, men snålblåsten är fortfarande elak. Jag har skapat mig en barbar med en riktig snabel mellan benen, dessutom. För att det är roligt. För att jag är barnslig. Men jag börjar ångra mig.

Okej, jag vet inte om jag kan skylla på den där lemmen egentligen, men skit i det. Jag tänker göra det ändå. #Conan Exiles är nämligen svårt. Jävligt svårt. Det börjar med att jag utan riktning eller mål vandrar från öknen till en grönskande oas. Eftersom jag är törstig går jag mot en liten sjö en bit bort. Jag ser några nakna män vid en lägereld en bit bort. Jag tänker att jag kan hälsa. Tänker att de kanske blir imponerade av min snabel och vill bli mina vänner.

Med en schysst slang slår man hela världen med häpnad! Sen blir man ihjälslagen.

Det vill de inte alls. Jag anar avundsjuka i deras barbariska skri, och några sekunder senare har de massakrerat mig. När jag ligger där i en blodig hög på marken tänker jag på mitt tio minuter långa liv i Conan Exiles och på vad jag hade kunnat göra annorlunda.

Jag kommer fram till att det inte är mig det är fel på, utan omvärlden. Så jag spatserar in i oasen igen, efter att ha återuppstått i öknen. Obeväpnad och naken struttar jag fram genom buskagen. Jag är lite hungrig, och får syn på ett bo med några ägg i. Jag stjäl dem och börjar sörpla i mig dem råa. Sekunden senare har en slags sköldpaddsliknande sak mördat mig hänsynslöst.

Jag börjar ana att det kanske är mig det är fel på.

Calle och Jocke räds inte elefanten i rummet – här avhandlar de allt om snoppar i Conan Exiles. NSFW, som det heter.

Conan Exiles är ett överlevnadsspel i early access som går att spela både online med eller mot andra spelare, eller ensam om man så vill. Jag testar båda, men spelar mest ensam eftersom servrarna inte är helt stabila, i alla fall när jag spelar. Blir ofta bortkopplad, vilket är rätt jobbigt då det laddar ganska länge för att ta sig in i en server igen. Men att gå samman med några andra nakenfisar ökar onekligen chansen för överlevnad en smula. Så länge du spelar på en PvE-server, alltså. Å andra sidan är samarbetet ganska sällan superbra på offentliga servrar, så vill du ha lagarbete är det nog bäst att spela med några kompisar. Spelar du PvP är också andra människor det stora hotet, så klart. Den som spelat #DayZ vet hur elaka människor kan vara.

Efter att ha skapat din karaktär, en barbar av manligt eller kvinnligt kön, komplett med små eller stora bröst och lång eller kort snorre, så kastas du rakt ut i hetluften – bokstavligt talat. Du är naken i en öken (gillar du inte naket kan du välja servrar utan sådana osedligheter), och nu gäller det att överleva. Vilket är lättare sagt än gjort.

Föregående Nästa
Skicka en rättelse