Kort rapport med hjärtat i halsgropen.

Nyligen visade #Bandai Namco framtiden i Arvidsjaur, och FZ fanns på plats. Tidigare i veckan rapporterade vi om racingspelet #Project Cars 2 och vad en del av vad spelet kommer innehålla. Men Bandai hade andra spel i rockärmen, bland annat detektivspelet #Get Even från polska #The Farm 51. Här följer en kort rapport med våra första intryck.

Utvecklarna klassar Get Even beskrivs som en first-person thriller, och det handlar om detektiven Black som verkar sakna ett förnamn. Vi kallar honom för John Black för att lite nyskapande. Efter ett misslyckat försök att rädda en liten flicka hamnar Black under kontroll av en mystisk person vid namn Red, med en enhet över ansiktet som kan återskapa bärarens minnen. Pandora, som enheten kallas, kan dra fram minnen som användare ibland inte själv kan minnas, något som Red gärna vill för att få fram den informationen Black verkar ha men inte minns.

Eftersom huvudkaraktären är detektiv innebär den en hel del pussel och tankekraft för att ta sig vidare. Fungerar inte det brukar det finnas en möjlighet att bara skjuta sig förbi problemet, fast med konsekvenser.

Utvecklarna har lyckats bra med att successivt öka spänningen ju mer man vandrar runt i huset, speciellt när de inlagda börjar ropa “The party… The party… The party…” i grupp med en avslutande smäll mellan orden. Festen lyckades jag aldrig uppleva under speltiden som ges, men det verkar styras av “The Puppet Master” som må eller må inte vara riktig, och som uppfattas som en religiös figur bland husets inneboende.

Man uppskattar sina vapen ibland.

The Puppet Masters signum är inte helt oväntat skyltdockor som finns runtom i huset, och som ibland, och något oroväckande, byter plats. Jag går in i ett rum där skyltdockan står; jag öppnar en dörr – pang! Vänder mig om, då står skyltdockan på en ny plats. Precis bakom mig.

Första intrycket av Get Even är väldigt lovande. Storymässigt ger spelet ut tillräckligt lite för att du ska vilja veta mer, och tillräcklig hjärngymnastik blandat med en läskig spänning som växer allt mer med tiden. Det släpps till pc, PS4 och Xbox One i slutet av maj.

Skicka en rättelse