Blizzard väcker upp en gammal fanfavorit från de döda. FZ har testklickat.

Det går lite i perioder. Vissa stunder har jag trott att mina fingrar tappat det. Att suget inte längre finns där. Klicksuget. Men det kommer alltid tillbaka, förr eller senare. Och det är då jag startar upp #Diablo 3 igen. Precis som jag genom åren gjort med de djävulska föregångarna.

När du väl doppat pekfingret i den källa som är Diablos märkligt indragande, demonslaktande värld är risken stor att spelet har dig i sitt våld. När det så utannonserades att #Blizzard knåpar på en ny klass till spelet så var det svårt att inte känna hur klicknerverna i pekfingret började rycka lite igen.

Kanske är ny klass lite missvisande. Nygammal är ett bättre ord i sammanhanget. Alla som spelat #Diablo II känner väl igen den gamle bleka gothrockaren till necromancer, även om det nu är i en ny, uppdaterad skepnad.

Se 5 minuter gameplay från Diablo III: Necromancer i filmen.

Än är det förstås ett tag kvar tills smidigt namngivna #Diablo III: Reaper of Souls – Rise of the Necromancer släpps. Blizzard envisas så klart med att vägra specificera sig närmre, men målet är att spelare ska få lägga rabarber på det någon gång under årets andra hälft. Vi fick dock chansen att åka till Boston och provspela necromancern för att se vilka nya trick hon har i sin beniga bakficka.

Jag skriver hon, för det var den kvinnliga versionen vi fick testa att spela. Precis som sin manlige motsvarighet är designen så där typiskt Blizzard-överdriven där de tar alla klichéer i boken, stuvar ner dem, skakar om och ändå får till något som känns distinkt.

Precis som hos övriga klasser ligger fokus på stora, överdrivna attacker som är designade för att få spelaren att känna sig mäktig. Den build jag spelade hade sex olika färdigheter att leka med, men necromancern kommer att ha lika många färdigheter som övriga klasser när tilläggspaketet släpps. Enligt Matthew Berger (senior game designer) och Rob Foote (lead game producer) är en av de viktigaste aspekterna med en ny klass att den är likvärdig med de som redan finns, och vare sig känns malplacerad eller på annat vis underväldigande.

Med lien skickar Necromancern ut död på distans.

Så fort demonstrationen startar går muskelminnet igång och fingrarna börjar hamra på musknapparna. Necromancern känns med en gång intuitiv och lätt att förstå. Min huvudattack är Grim Scythe – en stor lie som sveper framför mig i ett brett hugg.

På höger musknapp har jag den mer spektakulära Blood Nova-attacken. Utvecklarna jämför den med den berömda scenen i The Shining där en flod av blod forsar ut ur en hiss. Blood Nova är nämligen precis vad det låter som – en explosion av blod som flödar ut ur necromancern och skadar alla fiender runt omkring.

Det är en kraftfull förmåga, men priset är att du också tar stryk av den. Ganska logiskt med tanke på att du skjuter ut blod. Med andra ord kräver necromancern att du hela tiden håller koll på både din hälsa och din essence, som behövs för att kunna använda specialförmågorna.

Föregående Nästa
Skicka en rättelse