"Det kräver ganska mycket finess."

Rollspel med en handling förlagd till gamla tider är närmast synonymt med drakar, spells eller orcher. Men för dig som inte orkar med orcherna är ambitiösa Kingdom Come: Deliverance värt att hålla koll på. Det utspelas i 1400-talets Böhmen och gör en grej av att vara så verklighetstroget som möjligt, såväl i fråga om story som strider.

På E3-mässan satte sig FZ:s Erik och Anabelle ner med en färsk version av spelet, och i filmen nedan berättar de om en vacker upplevelse som kräver ganska mycket av spelaren.

Planen är att få ut Kingdom Come: Deliverance till pc den 13 februari nästa år. PS4- och Xbox One-versioner är också på gång.

Vi kommer gå tillbaka till ett mer "traditionellt" format nu. Denna dök upp lite senare pga embargo. Text kommer fortfarande dominera :). 20/06 Här är en annan mer på djupet video, om man vill se mer av stridssystemet och även lite annat intressant. https://youtu.be/fFiGeLkp0u8 20/06 Tack för feedback, alla! Vi lyssnar och lär. Som sagt ovan: vi körde mycket video eftersom det låter oss få ut våra intryck snabbare än om man skriver en text för varje grej. FZ är textbaserat i grund och botten, och kommer så fortsätta vara. Vi lär läx... 20/06 Jag håller med många ovan som föredrar text framför video. Jag tycker att det är mycket smidigare och snabbare att läsa en text än att titta på en video, detta oaktat kvalité på video/text. I övrigt så gör ni ett mycket bra jobb på fz. 19/06 Jag trodde att det var för att det mest är saker från E3 som ska rapporteras och att de utsända likväl hade spelat in en massa videomaterial, inte att det ska bli en permanent grej framöver att det mestadels är videor ...? Hoppas jag verkligen inte! Vi... 19/06 Tack Erik och Anabelle, mycket trevligt klipp. Kul att lyssna på era intryck. Jag ser fram emot releasen nästa år! Förväntningarna har ju inte minskat direkt om man säger så :D 19/06 Det är inte särskilt vanligt att man får filma det man spelar. Istället kan du få en (som i det här fallet) färdigfilmad demo från ungefär samma session vi gick igenom eller får man använda trailern efter bästa förmåga. 19/06 Har inget emot videos men att se filmer när nån pratar om spel så vill man gärna se gameplay också. Får man inte.filma det man spelat? Jag ser gärna blanding av videos och kanske sammanfattande text. Mer jobb jag vet ;) 19/06 Du har rätt. Vi kunde nog ha gjort ett bättre jobb att summera våra intryck. I vårt försvar: detta var den sista videon vi gjorde efter sju dagar av stress och sömnbrist. 19/06 Faktum är att man under medeltiden hade ganska bra tandhygien och eftersom man inte hade någon större tillgång till sötsaker var det relativt lätt att hålla tänderna rena. Dåliga tänder blev ett problem först några hundra år senare när man började impor... 19/06
Skicka en rättelse