Det blir inte enklare i 60 fps.

Den 25 maj släpps Dark Souls: Remastered, en uppsnyggad och framerate-trimmad nyversion av det lätt utmanande actionrollspelet. Men redan häromdagen fick vi chansen att döden dö när Bandai Namco kom förbi FZ-kontoret med en tidig spelkod. Och dö hann vi göra. Eller ja, främst kollegan Andre Granroth som anmälde sig frivillig.

Vi filmade hela kalaset, och nedan har du en knapp halvtimme från den uppskalade (till 4K) och framerate-trimmade (60 bilder/sekund) nyversionen, spelad på PS4 Pro.

Jag hade hoppats på en 60-fps version av originalet då jag tycker det är det överlägset snyggaste spelet i serien. Även jämfört med den gamla konsolversionen finns det grejer som ser sämre ut, som ljussättningen. Det reflekterande ljuset på de mossgröna... 24/04 @Dudinkalv: Sett till de konsol-versioner som finns av första Dark Souls så är denna remaster en förbättring på alla sätt och vis, om du däremot spelat Prepare to Die Edition på PC med DSfix förstår jag om besvikelsen är närvarande. Då är det inga stora... 23/04 Som ett stort souls-fan måste jag säga att jag inte är impad. Den nya shadingen är ljusare och sämre i mitt tycke. 22/04 @T.Mani: Fast vilket NG+ ska du jämföra med då för att det ska bli rättvist? NG+++++, vilket startlevel och utrustning ska din char ha? Njae, jag tycker att det blir äpplen och päron. Hela NG+ systemet bygger ju på att du får med dig en hel del från för... 22/04 Ingen aning... har aldrig spelat GoW i normalläge... Jag vet inget annat spel som blir så absurt svårt som GoW blir i sin svåraste svårighetsgrad heller. Inte de senaste 10 åren i alla fall. Så det finns egentligen inget att jämföra med. Dark Souls har... 22/04 @T.Mani: Dark Souls är bara svårt om du försöker spela det som ett ”vanligt” spel i dagens mått. Spelar du DS eller Bloodborne på spelets egna premisser så är det inte särskilt svårt. Dock jämför du nu DS med ett spel som har svårighetsgrader (i plural)... 21/04 Heter att nollställa gubben i karaktärseditorn fortfarande det absurda "initialize", med en färgmarkering på knapparna som gör att man inte riktigt vet vilket menyval man står på? :) 21/04 Alltså... folk pratar om att Dark souls är svårt och även Bloodborne... men ärligt talat. Jag spelar nya God of War nu och har spelat på svåraste svårighetsgraden... alltså jävlar... Dark Souls bleknar i jämförelse. Även på näst svåraste svårighetsgrade... 21/04 @Nemo: det där är ju bara en feature för att spelet ska vara svårare 😉 21/04 Vänta nu, vad menar du? :P https://thumbs.gfycat.com/PitifulPlayfulHorseshoebat-size_restricted.gif 20/04
Skicka en rättelse