Okej, du kan vara lugn. Du behöver inte leka med de fysiska rymdskeppen om du inte vill. Inte ens sätta dem på gamepaden. Alla modifikationer på ditt skepp går att göra digitalt när du väl införskaffat delarna du vill använda, och det kräver inte ens inköp av fysiska produkter. Men jo, Ubisoft vill slå sig in på den lukrativa marknaden som Skylanders både skapade och har dominerat sedan första spelet för sju år sedan. Timingen är perfekt då Activision inte släppt något nytt spel sedan Imaginators 2016.

I Starlink är det inte Skylands som måste räddas, utan galaxen och efter att ens moderskepp blivit nedskjutet är det upp till spelaren att resa runt i Atlas-galaxen för att sätta ihop ett nytt gäng. En premiss som bland annat möjliggör att Fox McCloud och hans Arwing kan göra ett gästinhopp på Switch-versionen.

Skeppsdelarna kan sättas ihop hur du vill, och trots att det stör en tråkig vuxen som mig kan man till exempel ha olika vingar, seriekopplade om man så vill, eller varför inte bak och fram. På dessa monterar du sedan olika sorters vapen, allt från eldkastare till kanoner som skapar små svarta hål som fienden sugs in i. Starlinks olika kaptener görs unika genom sin specialattack, såsom airstrikes eller pulsatatacker som kräver att du klarar av Guitar Hero-liknande quicktime-events.

Spana in videon för intryck och gameplay.