Dontnod är spelvärldens mesta mångsysslare. Efter futuristiska actionäventyret Remember Me har de gett sig på coming of age-dramat Life is Strange och vampyrrollspelet, tja, Vampyr. Nästa år breddar man repertoaren ytterligare med den narrativa thrillern Twin Mirror.

Likt Dontnod vill Twin Mirror inte placera sig i ett fack. Det ger Twin Peaks-surrealism i en småstad och tycks ha Quantic Dream-takter med sin filmiska natur och beslut ska påverka både kort- och långsiktigt. David Lynch och David Cage, således, men Twin Mirror handlar om Sam Higgs.

Sam har vad man kallar "ett rikt inre liv".

Du kan återskapa verkliga platser i Mind Palace.

Var lade jag tröjan?

"Gå inte in, säger den. Du är inte verklig, kontrar Sam"

I E3-trailern fick vi se Sam återvända till sin hemstad Basswood i West Virginia för en gammal väns begravning. Gamla sår som inte läkt, skelett i garderoben som vägrar dö. Sam vaknar upp på sitt hotellrum morgonen efter en blöt kväll. Han släpar sig ur sängen, något bankar argt på dörren och när Sam försöker kliva in badrummet spärras vägen av hans andra jag, en slags personifiering av den lilla rösten vi alla hör i våra huvuden. Den ser rätt fab ut.

"Gå inte in", säger den. "Du är inte verklig", kontrar Sam.

I badrummet ligger Sams blodiga skjorta och han har inget minne av vad som har hänt.

Det har hintats om det tidigare men det är först nu, under Gamescom, som spelets kanske viktigaste pusselbit – "Mind Palace" – blottläggs. Twin Mirror ska handla om att skapa sin identitet och att fatta beslut som vare sig är rätt eller fel. Sam har skapat en säker plats för sina minnen och när världen utanför blir alltför svår att hantera flyr han in i sig själv. Visuellt är hans inre palats en drömsk värld med flytande berg, hus som sjunker i vattnet och vägar som byggs allteftersom.

Sam bygger upp en version av hotellrummet i sitt inre för att kunna lägga ihop pusselbitar och förstå vad som har hänt. En resa mellan verkligheten och det inre börjar. Jag måste ha tuppat av med en gång, konstaterar Sam men inser att det är omöjligt då skjortan var i badrummet. Kräktes han? Kollade han på tv? Varför kastade han mobilen i väggen? Ah, jag kollade mobilen.

Uppläxad av sitt andra jag.

Aldrig får man vara ifred.

"Detta första Mind Palace-pussel är inte svårt"

När sanningen går upp för Sam växer fragmentet av det inre hotellrummet sig större. Detta första Mind Palace-pussel är inte svårt att knäcka (svar: du tog av dig skjortan och försökte tvätta den) och förhoppningsvis väntar mer intrikata gåtor längre fram. Det inre palatset och Sams andra jag får definitivt thrillern att bli sin egen grej. Nu är det upp till Dontnod att göra något bra med den.

Fotnot: Twin Mirror släpps i tre avsnitt. Första når oss i början av 2019 på pc, PS4 och Xbox One.