Mojang och Nvidia skapar grafikmumma tillsammans.

Efter att några moddar visat hur snyggt Minecraft kan vara med ray tracing satte sig kodare från såväl Mojang och Nvidia ner för att skapa officiellt stöd. Jag fick möjlighet att testa en tidig version och resultatet är faktiskt smått magiskt, med starka vibbar av den 16 år gamla demonstrationen av Source-motorn.

Vi fick latja runt i två olika miljöer. Dels ett klassiskt Minecraft-område med en lite by, byggnader och såklart grottor fyllda med ädelstenar och lava. Det senare blev helt klart en favorit och vi kunde inte låta bli att stanna upp och latja lite med den verkligen glödande gröten.

I det andra demot besökte vi ett modernistiskt hus, en perfekt plats att visa upp de HD-texturer Mojang och Nvidia arbetar med för att låta materialen verkligen komma till sin fulla rätt med ray tracing. Det var svårt att inte bli imponerad, särskilt när man själv kunde påverka så mycket.

@Fletchett: Var väl mer bevis på att det "går". Inget mer än så. :P Läääär ju vara en del pill att få det att funka i minecraft dock, hahaha. :D 27/08 En annan "kritisk" fråga är varför det jämförs med vanilla alpha ljussystemet? Är rätt säker på att bästa inställningarna i MC gör att lava lyser upp i tunnlar osv. 27/08 @spikes: Det där demot har ingenting med AMD att göra dock, det är Cryengine's egna raytracing lösning som fungerar på vilket kort som helst. Dessutom så klarade demot tydligen knappt 30 fps i 1080p upplösning, varken på ett Vega 56 kort eller på ett... 26/08 @Fletchett: https://www.youtube.com/watch?v=1nqhkDm2_Tw Kolla lite djupare på internet då ;) Det var en nyhet tidigare i vår, den där är med vega56 realtime rendered. Men rx580 och över ska klara av att slå på det tydligen. 26/08 @spikes: Har dom? Vad jag vet har AMD inte stöd för DXR. 25/08 @Fletchett: Beror väl på, amd lyckades ju pilla igång raytracing på sina 580 kort? 25/08 Beror på vad du menar... det går nog att köra igång, då Nvidia har lagt till stöd för raytracing på 10-serie korten också. Frågan är om det är vidare spelbart utan ett RTX kort dock. Prestandan kommer nog vara lite si och så. 25/08 Otrolig mysfaktor med RTX. Ser fram emot uppdateringen. 20/08 Det beror ju säkert på att Minecraft är ett så oerhört gammalt och simpelt spel, men jag har aldrig sett RTX göra mer för ett spel. Varje gång Calle stängde av RTX kändes det som att någon drog en flygsmälla över mina vidöppna ögon, helt horribelt i jäm... 20/08 Men datorer utan RTX kan inte ta del av denna grafik alls? 20/08
Skicka en rättelse