Ser ut att behöva en remake...

Känslan är att Ubisoft gjort tusen och ett spel sedan de senast ens tog i Prince of Persia. Efter en allt vildare rykteskarusell avslöjas det till sist att den persiska prinsen gör comeback, och det i "Ubisofts första fullfjädrade remake". I januari släpps Prince of Persia: The Sands of Time Remake och därmed står det också klart att det är seriens mest älskade del som får en andra chans.

Det är den (väldigt) goda nyheten, men när jag får se spelet är det något som skaver.

Visserligen ska man vara försiktig med att dra slutsatser efter att bara ha fått se första trailern och några gameplay-glimtar, men jag kan ändå inte skaka av mig ett gnagande tvivel.

Det ser helt enkelt inte ut som den revansch Prince of Persia förtjänar efter sin långa ökenvandring. Främst är det karaktärsmodellerna som sticker i ögonen. Den arrogante prinsen, maharajans dotter Farah och den ondskefulle visiren ser både stela och avdankade ut.

"Seriens mest älskade del får en andra chans"

Det är de relativt oprövade Ubisoft-teamen i Mumbai och Pune som fått uppgiften, och de har tidigare agerat sidekicks för spel som Just Dance och Steep. Det är inte namn som väger tungt men det är i alla fall inget fel på passionen. Anna Koul, senior producer hos Ubisoft Pune, är säker på att de kommer ro remaken i hamn. Äventyret inleds i Indien vilket teamet såg som "en ära och en möjlighet" när de kunnat tanka inspiration från sin egen bakgård.

Entusiasmen är smittande när Koul talar om hur de byggt upp spelet från grunden, i Assassin's Creed-motorn Anvil. De ska vara originalet troget med samma grundpelare, men man har justerat kameran och sett över striderna. Allt för att möta samtida förväntningar, menar hon.

Yuri Lowenthal repriserar rollen som prinsen och när utvecklarna stängde ögonen under hans inläsningar "var vi säkra på att vi spelade originalet. En fantastisk upplevelse."

Remaken av Prince of Persia: The Sands of Time förtjänar att bli ett lika fantastiskt spel, för de flesta av oss håller det som seriens utropstecken, med sin akrobatik, täta stämning, och hur det låter oss använda sanden för att styra över tiden, sakta ner den, och till med stanna den.

Men tiden har inte stått stilla sedan 2003 och att sätta två oprövade studior på att återuppväcka Prince of Persia gör mig nervös. Men visst, även om det visuella ser ut att snubbla räcker det långt med att bara få till det mjuka och akrobatiska i prinsens rörelser. Där får man bara inte snubbla.

Fotnot: Prince of Persia: The Sands of Time Remake släpps 21 januari till pc, PS4 och Xbox One.

Skicka en rättelse
@Maaden_Swe: Det ena jag aktivt njutit av var faktiskt For Honor, något nytt och kul, som verkade sälja rätt dåligt och få massa snuskiga DLCs Annars kört följande och gillar dom inte alls: Ghost Recon Wildlands Rainbow Six Siege Trials AC: Origins -... 13/09 Jag skulle inte kunna säga att jag väljer något spel framför något jag aldrig testat. Men jag har spelet en jäkla massa bra spel, helt klart :) 11/09 Vet att det även finns några bra spel Ubisoft gjort senaste tio åren. Poängen var att jag fortfarande skulle välja ett titel som Heroes 3 framför alla spelen. Har du själv förresten någonsin upplevt ett sjuhelvettes bra spel du skulle kunna säga samma... 11/09 Ah, så du har spelat ett par, det är taget. Vad poängen är. Ja att någon dömer ut ett stort företags alla spel när man spelet ett par. Det är intressant helt enkelt och säger hur seriöst man kan ta den ursprungliga kommentaren. Sen spelar det i slutända... 11/09 Anno 1800, enda bra Ubisoft-spelen jag kört på bra länge. Anno 1404 är fortfarande klart bäst i serien och hade hoppas lite mer på 1800. Men men, man får väl vara glad så länge spelen numera inte är gloriferad storefronts. Lirat annars titlar som Divisi... 11/09 @Fiigaro: Jo fan och dom gjorde ju nytt spel som ska följa storyn och Catherine Ironfist men dom förstörde skiten igenom att göra det till ett sketet mobil spel som inte ens är bra. 11/09 Ok, så bra att ingen tvingar dig köra spelen då :) Men är ändå nyfiken, vilket Ubisoft-spel körde du senast? 11/09 Du skulle kunna lägga till ytterligare 5år av Ubisoft-spel och jag ändå skulle välja ett fantastiskt spel likt Heroes 3, framför dussintals mediokra intetsägande soffpotatislir. 11/09 Jag satt och tänkte nästan hela presentationen att dom visade gameplay från gamla spelet och att dom när som helst skulle göra en snygg transition till den bländande remastern. 11/09 Blir mer sugen på att köra om originalet, ser ingen anledning till att skaffa denna remake. Sands of Time är från en tid då Ubisoft släppte många bra spel, har svårt att tro att det ens är samma företag idag. 11/09