Nour Polloni, senior producer på #Test Drive Unlimited 2, suckar flera gånger under sin presentation. De båda busfrön som spelar själva spelet och visar upp det Polloni talar om följer inte alltid manus. De tycks till exempel vara extremt intresserade av att köra in i varandra och visa upp det nya kollisionssystemet och skadorna bilarna nu uppvisar. Till publikens förtjusning.

Polloni får dock sin hämnd lite senare när hon tvingar gossarna att måla om den svindyra nya Jaguaren de precis köpt hos farbror bilhandlaren i rosa. De kompenserar det hela med att fästa dekaler med seriehajar precis bakom däcken så det ser ut som att de är på väg att äta upp dem.

Somliga skulle kalla det här porr. Det väljer vi också att göra. Snuskhummer där.

Och det är det här Test Drive Unlimited 2 handlar om. Att pimpa sin bil. Visa upp den för sina vänner. Och sedan ge sig ut på gemensam utflykt i månljuset, smågnabbandes på en liten pittoresk landsväg.

Man kan åka snabbt också...

Någonstans i allt det här finns det ett racingspel också. Kanske inte ett av det allvarligare slaget men det ser onekligen ut att gå fort när den lilla nätta Audi TT:n börnar iväg på Ibizas soldränkta asfalt. #Eden Games har också lagt ner stor möda på att få varje bil att kännas annorlunda. Audin är givetvis lätt att hålla klistrad på vägen medan ett ånglok som Ford Mustang känns som en löpande, fradgatuggande gepard som inte kan sluta svänga förföriskt på höfterna.

- Med Test Drive Unlimited 2 vill vi göra ett racingspel som varken är en ren simulator eller en arkadracer, påpekar Polloni när jag frågar om spelets inspirationskällor. Vi kanske egentligen befinner oss närmare actionracingspel som Need for Speed men jag tycker det syns och märks att vi vill göra något helt eget. Speciellt med tanke på att vi fokuserar på den öppna spelvärlden och de sociala aspekterna.

Det är härligt att äga saker (bilar)

Uppenbarligen gillar vi gamers tanken på att kunna ikläda oss rollen som playboy och äga de fetaste bilarna och lyxvillorna. Det är i alla fall det som Nour Polloni och hennes team tagit fasta på inför tvåan.

Nu framgår det inte så tydligt av den här bilden men man ska kunna skita ner sin bil rejält, speciellt när man kör off-road. En regnskur tvättar dock snabbt bort smutsen.

- Dagens ungdomar vill bli rika och berömda, eller åtminstone kunna skryta med sina saker och sin livsstil, det är det som Facebook handlar om. Det här är otroligt stort just nu och konstigt nog har det inte riktigt utvecklats någon motsvarighet i tv-spelsvärlden. I #Test Drive Unlimited kunde man bo i dyra hus så för oss var det naturligt att utveckla det konceptet.

En sådan sak är möjligheten att starta sin egen klubb och tillsammans med några speciellt utvalda ligga och småputtra i jacuzzin, bygga fräna klubbhus och i förlängningen få tillgång till exklusiva bilar som bara klubbmedlemmar kan nyttja.

Enligt min mening spelar Eden Games lite väl mycket på det faktum att det skulle vara kul att få se sin avatar gå runt och mingla med sina kompisar på ett kliniskt rent parkettgolv - de kanske helt missat det totalt menlösa och urtråkiga Playstation Home?

Racing med rollspelsinslag

Något som gör mig betydligt mer uppspelt är att man numera får erfarenhetspoäng för att bara cruisa runt på Ibiza och göra coola grejer på vägarna, som att ligga nära andra bilar eller rent av försöka preja dem av vägen. Dessutom ligger mycket av spelets fokus på att utforska ön och dess miljöer. Man kan till exempel försöka leta rätt på ett gäng bilvrak som ligger utspridda över ön och därigenom låsa upp en bil som bygger på delar från vraken.

Och precis som i ettan kan man göra allt offline eller online. Man kan tävla mot sina kompisar precis var som helst och själv mäta upp sträckan och vart den ska föra en. Ibiza är, precis som Oahu i föregångaren, uppbyggt efter satellitbilder och återskapat in i minsta detalj.

Tillbaka till Hawaii

- Vi ville ha ett ställe som var en bra kontrast till Hawaii, säger Polloni. Där var det väldigt tropiskt och fuktigt så nu valde vi en ö i Medelhavet för att få en varmare, torrare känsla samtidigt som vägarna är lite trängre, lite mer intima.

Samtidigt kan man återvända till Oahu när man lyckats låsa upp Ibizas flygplats. Det amerikanska paradiset är upprustat med tonvis av nya utmaningar och givetvis fungerar dag och natt-cykeln och de imponerande vädereffekterna (hagelstormarna!) även där. Test Drive Unlimited 2 är på så vis allt det som ettan var, bara dubbelt så mycket mer.

Medan jag packar ihop mitt pick och pack passar jag på att fråga Nour Polloni om sin favoritbil i spelet.

- Av de jag får avslöja, menar du? Jag gillar när det är lite motstånd så det skulle nog vara Ford Mustang. Muskelbilen, du vet.

I rosa?

- Ha ha, nej, inte i rosa.