Vi kunde inte vänta. Vi bara måste berätta det här. Så här känns den nya World of Warcraft-expansionen.

Jag kan egentligen sammanfatta min förtjusning över den senaste #World of Warcraft-expansionen, #Cataclysm, med en kort mening: du kan flyga i Azeroth! Jag säger det igen: du kan flyga i Azeroth! Jag menar, du kunde flyga med fågeltaxin förut, men nu kan du för några hundra guld (och förutsatt att du är level 60) faktiskt flyga med ditt eget riddjur (eller hackande gnom-helikopter i mitt fall).

Vi spelare har tjatat om det sedan den första expansionen, #The Burning Crusade, introducerade flygande riddjur. Men jag trodde aldrig att det skulle bli verklighet, eftersom det helt enkelt är så mycket jobb att omarbeta hela världen, men #Blizzard ville tydligen ändå förändra ett och annat.

Äntligen! Stormwinds hus hade tidigare inte ens alla sidor, men nu är världen komplett och kan ses från ovan.

Och förändrat är exakt det de har gjort i Cataclysm. Här finns inga helt nya kontinenter som i tidigare expansioner, men snart sagt allt har känt av förändringens vindar på något sätt. Världen är inte längre som den var, stora sprickor har dykt upp här och var och vissa områden är nästan helt oigenkännliga. Och det är utan undantag till det bättre. Jag har ännu inte startat en helt ny karaktär, men det gör jag i den fullskaliga recensionen som du läser här på FZ nästa vecka. Jag kan dock redan nu berätta att den upplevelse jag hade som nybörjare för fem år sedan var rena tortyren jämfört med den strömlinjeformade, engagerande upplevelse som nu erbjuds till samtliga raser.

Far och flyg!

Roligast är det förstås att spela som någon av de två nya raserna, Goblin eller Worgen. De har nya startområden och deras historias begynnelse är nydesignad från grunden. Att leva igenom ett par nivåer Grand Theft Auto-parodi som Goblin är en upplevelse alla spelare måste unna sig, även om du så hatar de små grönskinnade skojarna.

Uldum är en ny zon, söder om Tanaris, som hämtar mycket inspiration från Egypten.

Så mycket mer än så har jag inte hunnit göra i Cataclysms förändrade värld när detta skrivs. En snabb världsomflygning resulterade i ett par vykort från Uldum, en level 80+-halvö söder om Tanaris som ser mycket ut som Egypten. Fast med gigantiska, bevingade ubåtar förstås. Och Thousand Needles är faktiskt mycket trevligare som översvämmad övärld än som djup ravin. Nu får ni ursäkta mig, och ge er till tåls till nästa vecka då jag återkommer med en riktig recension och ett betyg. Jag måste gå och leta reda på en arkeologi-tränare!

Fotnot: som alla MMO-spel tar World of Warcraft: Cataclysm lång tid att sätta sig in i. Vi vill ha kött på benen innan vi tycker till. Detta är våra första intryck, en fullmatad recension med betyg kommer nästa vecka. Håll ut!

Sämst argument jag hört på årtionden. morfin91 har ju trots allt rätt. Om mmorpgs inte vore populära så skulle inte andra göra sådana också. Men sedan är det ju klart att det är en åsikt om sp är bättre än mp. 11/12 min bordsgranne sitter och lirar detta.. och när jag frågade henne om hon kollade på lilla sjöjungfrun fick jag en ordentlig utskällning LOL.. 09/12 Bästa expansionen som gjorts. Bra cinematics och rätt ofta också för den delen, man hänger med storylinen i vad som händer.. så galant! har man tröttnat på gamla wow, då kanske det är dags att prova trial igen på cataclysm.. det är en helt annorlunda... 09/12 efter att ha kört Beta'n så övervägde jag att inte köpa det då det var precis samma som dom 3 tidigare spelen... grinda pengar köpa gear grinda raids/pvp... blir inte roligare direkt efter att ha stått å väntat på folk utanför raiden oavsett version. 09/12 Fantasy, MMORPG, Tredjeperson Man kan även zooma in så det blir förstaperson. Darn nu vill jag ha en ostmacka med grönsaker på. 09/12 Grattis alla ni som ännu spelar wow. Själv kommer man aldrig tillbaks. Metagaming i wow. Du bör nog inte spela typ EvE :P Intressant argument. Eller så fattar alla seriösa tillverkare av spel att wow rår man inte på så lika bra att försöka komma med någ... 09/12 Det jag inte gillar med WoW är att det har blivit så jäkla mycket meta-gaming över det. Hade det bara varit en spelvärld med folk som betedde sig schysst så hade det kunnat vara roligt. Nu blir man hackad på om man inte har läst 54 sidor om att spela... 08/12 Blizzard har lyckats väldigt bra med detta! :D Synd bara att min server är hordeinfesterad till förbannelsen ;) 08/12 Läste förhandstitten, har läst om cata innan med men börjar känna ett sug efter wow igen... iaf om man läser om cata. Fast inte speciellt kul när inga kompisar spelar wow längre. Svårt att hitta en motivation till att köpa och spela så många timmar för... 08/12 Var har du ont? 08/12
Skicka en rättelse