På hemmafronten intet nytt. Eller? Digital Extremes och Kaos Studios nya shooter går i oväntade riktningar.

#Homefront har på flera ställen jämförts med #Half-Life 2. Där slåss du mot ansiktslösa utomjordingar och hybrider i en ockuperad öststat av något slag, som en del av en liten men avancerad motståndscell med den senaste utrustningen. I Homefront är du en soldat i det väpnade motståndet mot det nyligen återförenade Koreas ockupation av USA, och slåss mot ansiktslösa koreaner och deras enorma militära maskin. Jag pratade med spelets producent, Erin Daly, om det här.

- När det gäller singelplayer så har vi inspirerats av Half-Life 2 när det gäller storyberättandet, berättar Daly. All story i vårt spel är i förstaperson, i spelet. Det finns inga cutscenes som drar ut dig ur spelupplevelsen. Det utspelar sig i ett bekant universum, som ändå är lite främmande. Vi kände att eftersom det var i Amerika i en inte alltför avlägsen framtid, kan vi få den där känslan av "vad skulle jag ha gjort om mitt land blev ockuperat?" Vi försöker behandla många intressanta frågor i singelplayer.

Även koreaner tycker fallosbilder med stora vapen är kul.

Och det gör de. Redan från början får du som spelare se de koreanska invasionsstyrkorna bunta ihop och internera folk. Förutom de som skjuts direkt på gatan. Spelet inleds med en lång bussresa till ett fängelse, och på vägen ser du en hel del hemskt från bussfönstret – även om koreanerna verkar vara snällare mot folk på den sida av bussen du inte sitter på. Scriptbegränsningar, antar jag. Så kom ihåg, om Korea invaderar, håll dig till höger om alla skolbussar du ser om du vill leva.

Första intryck

Jag konstaterar snabbt att det här är ett spel som rent spelmekaniskt inte skiljer sig från andra shooters de senaste åren. Du kan ha ett begränsat antal vapen, du förlorar snabbt hälsa om du blir skjuten och den kommer sakta, sakta tillbaka om du tar skydd en stund. Den skillnad jag hinner märka på min korta provspelning är att mina AI-kompanjoner tar aktiv del i striden, stundtals får jag knappt vara med själv då jag virrar runt och letar ammunition, bara för att upptäcka att striden redan är vunnen. Men helhetsintrycket av singelplayerkampanjen är ändå att här finns det intressanta upplevelser att gräva ner sig i. Inlevelsen är i det närmaste total då precis allting äger rum i spelmotorn inför dina ögon, och inte i separata filmsekvenser. Ett knep som alldeles för få spelutvecklare använder sig av, enligt min ringa åsikt.

Så är det då dags att spela multiplayer. Erin Daly är som sagt producent, och hans ansvarsområde det senaste året har varit att få multiplayerdelen så bra som den bara kan bli. Helst lite bättre än Call of Duty, och gärna bättre än Battlefield också om det går. Har han lyckats? Tja, jag har i alla fall lika kul i Homefronts multiplayerläge som jag hade i #Black Ops, och här finns faktiskt en del nya, fräscha idéer som jag gillar. Erin Daly igen:

- Vi har ett upplåsningssystem för erfarenhetspoäng som stannar kvar från match till match, det är bara Battle Points som försvinner i slutet av varje match. Du låser också upp möjligheten att köpa nya saker, du har kanske sex grejor du kan köpa i början, men sedan öppnar du möjligheten att köpa fjorton eller så.

Föregående Nästa
Fan var ju sugen på det här spelet ser nästan identiskt ut med cod :(:(:( kan det komma nåt nytt snart eller ? 28/01 Nu är det ju inte realistiskt att kunna ligga ner. Soldater kan inte det i verkliga livet. :| 23/01 Visst kan man lägga sig ner i Homefront?:D om man kan de så blir de kör (hatar BC2 när man int kan lägga sig ner) 23/01 Jag är trött på denna glorifiering av USA. USA är tydligen världens största hjältar som räddar välrden från all ondska. Crysis, Call of Duty-spelen och alla Battlefield spel handlar om USA och deras hjälteinsatser. Det finns många andra länder som också... 23/01 Textstreak: Du har nu låst upp stavning och grammatik! 23/01 Det är en AR.Drone AR.Drone (http://ardrone.parrot.com/parrot-ar-drone/en/) Finns att köpa =) 22/01 sen är det ju roligt om dom släpper något spel inom rimliga gränser(hl3):P 22/01 Är så förbannat trött på att dom bara pumpar ut fps spel hela jävla tiden. Detta ser inte ut som nåt nytt? Blir väl som alla andra FPS spel, ospelbart till en början, sen fixar dom det kanske, sen lägger dom till grejjer som borde varit med från början... 22/01 tycker det ser ganska kul ut faktiskt! bfbc:2 höll tyvärr inte länge och CoD har aldrig varit något för mig, så får hoppas detta lir kan vara något som håller mer än 1 vecka för jag behöver verkligen ett fps jag bara kan nöta bort några timmar med 22/01 Saftigt! Jag gillar det jag ser, kommer absolut testa detta när det släpps. Hoppas känslan finns där bara, resten ser ju riktigt klockrent ut och ljudet verkar också hålla mycket hög standard. Me like! :) 22/01
Skicka en rättelse