FZ åkte till Las Vegas och tog pulsen på spelhistoriens senaste ankomst. Det här är den ocensurerade berättelsen om ett ego större än Gud och om ett spel vi väntat på i 14 år.

– Det har varit en resa, en lång resa. Allting handlar om den 3 maj. Jag kan inte sätta ord på hur det känns just nu, hur upphetsande det är.

Det är en märkbart rörd Randy Pitchford som håller hov på strippklubben Déjà Vu Showgirls i centrala Las Vegas, bara ett stenkast från paradgatan med sina många glamourstinna casinon. Dagen till ära är klubben omsvirad till Duke Nukem’s Titty City och de platinablonda tjejerna behåller kläderna på. Eller om vi ska vara riktigt noga, de behåller sina avslöjande skoluniformerna på.

– När jag lämnade #3D Realms 1997 var #Duke Nukem Forever redan på väg, fortsätter #Gearbox-chefen. Vi har stått vid sidan om och betraktat produktionen. När ”The Duke” behövde hjälp var det självklart för oss att hoppa in. Just nu har vi ett enda mål och det är att släppa spelet den 3 maj.

Hur lång tid är för evigt?

Jag snurrar runt på den gulddraperade stolen och förbereder mig på att möta killen som figurerade som manlig förebild för en hel generation finniga tonårsgossar i mitten av 90-talet. Ett idealiskt föredöme? Det ska vi låta vara osagt, men ingen kan ifrågasätta hans legendariska status. Under åren som gått har han har levt, kolat, återuppstått och dött igen. Men nu vet vi att ingenting är för evigt. I det här fallet var det bara 14 år.

Operation: Cock Block. Med en sådan titel kan inget gå fel, eller hur?

Duke stönar och skakar lojt ner de sista dropparna i pissoaren. Han har bråttom. Operation ”Cock Block” har redan inletts och det är hög tid att kasta sig in i hissen som sakta klättrar upp och blottar en regndränkt fotbollsarena. Scenen känns lika välbekant som det enögda gigantiska monstret som möter mig. ”It’s still you and me”, väser Duke med sin djupa stämma och precis som för ett och ett halvt decennium sedan sänker han den utomjordiska cyklopen med ett antal välriktade raketer från sin trogna RPG.

Som för att bevisa för sig själv att han har anpassat sig till det nya millenniet tar ett kort quick time event vid när den stenhårda hjälten bestämt kliver upp på den dödssprattlande varelsen, rycker ut hans enda ögonglob och sparkar iväg den i en vid båge över arenan. Hertigen är hemma.

Föregående Nästa
detta är minst femte duke :P iaf om man räknar med duke nukem, duke nukem II ,duke nukem 3D och duke nukem: manhattan project... just sayin' ^^ 24/03 vad är problemet med att det är okej bara för att det är duke? är det någon som ser någon annan stereotyp anabolätande, strippbetalande, one-linerdroppande, rymdvarelsedödande hjälte där ute? han är bra på samma sätt som grindhouse är bra. duke är förre... 16/02 Jag älskade liret när det släpptes, det fanns liksom inget annat i ens tankar än Duke just då, jag menar han är ju upphovsmannen till punchlines inom FPS genren(Kanske t.om alla spel genres?) . Men faktum är att all den här väntan har gjort att mitt int... 16/02 Duke är den grymaste spelhjälten på 1900/2000 talet 3D Realms var ännu mer grymma 14 års utvecklingstid utan en enda läckt beta av spelet (dock kanske lite sega på att ge ut spel) men men, nu kommer äntligen en riktig uppföljaren på Duke 3d Atomic Editi... 14/02 på tiden spelet kommer, har väldigt låga krav på det. Kommer så klart köpa det, det är ju Duke lixsom, men änndå. 14/02 vart är brudarna? 13/02 Dark Forces var dock ett bättre spel som även det tillförde fps genren en hel del innovation (spelet kom före både Duke och Quake). Sant. Det där med nostalgi går ju inte förmedla till annan person. Jag tror man associerar Duke Nukem med allt annat kul... 12/02 Angående en 93 hade skrivit att han inte kan leva sig in i duke och inse vad som är hypen med det. Ladda ner dosbox och ladda ner dom gamla och lira dom. Jag gjorde det och jag har spelat alla på pc nu då jag inte precis gillar dom som finns till ps1,... 12/02 Jag har för mig att Duke var det första fps spelet där man kunde interagera med själva miljön och det var i mitt tycke banbrytande. Humorn, våldet och de "erotiska" inslagen var även de, vill jag minnas, Duke först med i ett fps spel. Visst var Quake... 12/02 Jag tyckte Duke Nukem 3d var skit när jag spelade det 96, kan vart för att jag började lira Quake 1 samma år som faktiskt är i 3d till skillnad mot vad Duke Nukem "3d" var (visst var miljöerna nästan i 3d) kommer ihåg hur sjukt fult det var när man titt... 12/02
Skicka en rättelse