Förhandstittar på spel är lika vanligt som skrubbsår på barnsben men när det kommer till hårdvara och tillbehör är det mer tunnsått. Idag är vi därför glada för att få visa upp lite bilder och första intryck ifrån Razers kommande värstingmus Copperhead samtidigt som den är på väg ut till butikerna.

Razer Diamondback gjorde succé i slutet av förra året, med sin höga upplösning och läckra design föll den många gamers i smaken. Till slut hade Microsoft och framförallt Logitech fått en värdig konkurrent på marknaden för sladdgnagare.

Eftersom hösten är högsäsong för spel- och tillbehörsbranschen har alla aktörer nya produkter på gång och Razers julklappskandidat går under namnet Copperhead. Kärleken till ormnamn lever kvar sedan Viper-mössen, vilket egentligen är en smula ironiskt då möss och slingrande reptiler kommer väldigt dåligt överens i naturen.

I stora drag är Copperhead mycket lik Diamondback, speciellt då Magma-modellen. Formen är i stort sett densamma förutom att denna orm ser ut att ha slukat fler mumsbitar under utvecklingen och är därför något bulligare i mittpartiet. De fyra sidoknapparna är helt omgjorda, till skillnad från Diamondback så är det nu två knappar och inte en med två tryckpunker. Även scrollhjulet har uppdateras, det är fortfarande av samma sköna gummimaterial men nu är det även räfflat för att minimera chansen att fingret glider i en pressad situation.

Den största skillnaden är dock inte synlig för blotta ögat utan sitter inuti. Razer har i likhet med konkurrenterna tagit steget till laserbaserad optik och har samtidigt ökat upplösningen till 2000dpi. På ren svenska borde det vara tämligen omöjligt att röra armen i en sådan hastighet att Copperhead inte registrerar förflyttningen. Det är även möjligt att via gränssnittet till drivrutinerna ställa in att musen ska arbeta i imponerande 1000 hertz, det vill säga hur många gånger per sekund den skickar information tillbaka till datorn. Hög precision, sa Bill. Precis, sa Bull.

Razer Copperhead ser redan nu ut att vara en värdig uppföljare på den populära Diamondbacken. De förbättrade sidoknapparna, den högre precisionen och de uppdaterade drivrutinerna kommer nog att falla många på läppen. Nu återstår bara att hårdtesta slutprodukten, en recension på den dyker upp om en vecka. Förutom denna blå modell kommer Copperhead även att finnas tillgänglig i färgerna grön och röd, dessa släpps dock senare i höst.

Skicka en rättelse