The Goonies II <3

Flakmonkey
The Goonies II <3

Vet egentligen inte varför The Goonies (NES 1998 ) är så speciellt för mig. Det fick inte särskilt bra betyg när det kom och om jag ska vara helt ärligt så är det inte direkt någon fullpoängare. Jag vet dock att jag inte är ensam om att gilla det då det har en rätt liten men trogen skara fans som så något visst måste det ändå ha.

Kanske grundar sig mycket i att det bygger på en av mina favoritfilmer som barn The Goonies eller Dödskallegänget som den heter här i Sverige som är en sån där typisk äventyrsfilm för barn som inte görs längre. Spielberg och Lucas hade ett finger med i filmen så det är inte särskilt förvånande att det känns lite som en Indiana Jones för barn. Det var ju helt klart en extra krydda att få träda in i rollen som Mikey för att försöka rädda de andra Gooniesarna som blivit kidnappade av Fratellis.

<img src=http://www.fz.se/medlem/bilder/_imgu.php?m=0&i=17074 width=300>

Eller så beror det kanske på att det helt enkelt var väldigt annorlunda från annat som släpptes under den här perioden . Det lånade element från olika genres och även om det till en början såg ut som ett plattformspel så var det lika mycket äventyr och klurande som rent hoppande. Det fanns till och med ett "förstapersonsläge" när du gick in i rum för att hitta saker som skulle användas längre fram.

Svårt var det ju också och jag kan än idag minnas det lyckorus jag gick helt upp i när jag till slut lyckades klara det utan - någon hjälp från Nintendo Magasinet!. Man hade slitit i så många timmar, tvingats börja om från början så många gånger och ändå så gav man bara inte upp. Man skulle bara klara spelet till vilket pris som helst och när man till slut lyckades, ja då var glädjen totalt. Tyvärr är ju det en känsla som många "nya" spelare går miste om helt numera, men det är en helt annan diskussion som jag får ta vid något annat tillfälle.

Något speciellt hade det i varje fall och även om jag inte förväntar mig att någon som inte spelade det back in the day så kan filmen nedan leverera en historisk tillbakablick. För de något mer luttrade spelarna där ute så kommer den förhoppningsvis väcka samma härliga minnen från barndomen till liv som den gjorde för mig... Sen är ju musiken helt underbar också

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/boTvpvKKCuY&hl=sv&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/boTvpvKKCuY&hl=sv&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

#blogg

Medlem
The Goonies II <3

Om man ser på de individuella delarna (plattformshoppandet, rollspelselementen osv) så är de egentligen relativt mediokra men som helhet är det något speciellt med Goonies 2. Dessutom gillar jag verkligen musiken vilken skapar en bra stämning.

Jag och en kompis brukade spela detta tillsammans back in the day och vi hade enormt roligt trots att spelet var både stort och svårt (tyckte vi då iaf). Jag tror aldrig vi tog oss ända till slutet någon gång.

Filmen har jag faktiskt bara sett en gång. Det var säkert 20 år sedan och jag har flera gånger tänkt se den igen men det har inte blivit av. Nu minns jag knappt något av den längre.

Medlem

Har kvar mitt Goonies 2 i kartong, gillade aldrig spelet riktigt mest för att jag förmodligen inte förstod det riktigt vart man skulle. Var rätt ung då på den tiden dock

1
Skriv svar