Felsökningshjälp.

Medlem
Felsökningshjälp.

Hoi där, bor i USA för tillfället och är utan dator sedan ett par månader tillbaks då min gamla laptop gav upp och stordog.
Då tänkte jag att det var dags för en riktigt jävla uppgradering, har inte haft något riktigt najs på ett bra antal år och det är så pass mycket billigare här i USA att det inte kostar särskilt mycket. Glad i hågen beställer jag mig följande dator (avvaktar med dx10 kort).

Men tyvärr så kom problemen direkt, ploppar in alla saker i chassit, fläkten sitter inte så jag byter till stock kylaren, kör upp den.. allt startar inga BIIP BIIIIP!! så jag tar och lägger mig. Dagen därpå kopplar jag in datorn till skärmen och ska installera allt. Tyvärr så visar sig ingen bild. Felsöker lite och misstänker att det är moderkortet som är problemet. Skickar tillbaks moderkortet till newegg och får ett en vecka senare men skiten startar inte nu heller.
Eftersom jag inte har lust att skicka tillbaks prylarna del för del för att komma fram till problemet vänder jag mig till FZ denna gången i hopp om att få lite råd. Själv misstänker jag att det är nätagget som spökar eftersom CPU fläkten inte startar på en gång utan sätter igång 2 secs efter datorn har startat och även för att en liten röd lampa lyser på GFXets baksida första sekunden.

Chassi:
http://www.newegg.com/Product/Product.asp?item=N82E1681111906...
Billigt, bra med utrymme och utan nätagg.

Nätagg:http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16817171016
Mera coolermaster, brukar köpa jävligt gedigna nätagg men valde detta då jag tyckte att det verkade vettigt att pressa ner budgeten lite (lägg märke till 20dollar mail in rebate, så den kostar bara 49).

HDD:
Seagate Barracuda 7200.9 ST3160812A 160GB 7200 RPM IDE Ultra ATA100
http://www.newegg.com/Product/Produ...N82E16822148103
gillar barracuda helt enkelt, kan få 20 bucks billigare men då går det ner till 40gb, vill icke

Monitor:
ViewSonic VX922 Black/Silver 19" 2ms LCD Monitor - Retail
http://www.newegg.com/Product/Produ...N82E16824116375

Video Card:
http://www.newegg.com/product/product.asp?item=N82E1681416106...
ett 1950 pro kort, 20 dollar mail in rebate gör det ganska billigt också.

Minne:
Kingston ValueRAM 1GB 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 533 (PC2 4200) System Memory Model KVR533D2N4/1G - Retail
http://www.newegg.com/Product/Produ...N82E16820144151
Gillar kingston

Moderkort:
GIGABYTE GA-965P-S3 Socket T (LGA 775) Intel P965 Express ATX Intel Motherboard - Retail
http://www.newegg.com/Product/Produ...N82E16813128017
Gigabyte, haft ett dåligt Gigabyte kort för länge sen och tyckte det var dax att gräva ner stidsyxan. Funderade på P5B som alla snackar om, men misstänker att det är lite overkill då jag är lite kärring när det gäller OC. Sparade dessutom 50 bucks.

Processor:
Intel Core 2 Duo E6400 Conroe 2.13GHz LGA 775 Processor Model BX80557E6400 - Retail
http://www.newegg.com/Product/Produ...N82E16819115004

Processorkylare:
Scythe USA
Scythe SCINF-1000 120mm CPU Cooling Fan/Heatsink - Retail aka "Infinity"
http://www.newegg.com/Product/Produ...N82E16835185027
Gillar scythe helt enkelt, har även hört bra grejor om den. Tyvärr så kunde jag fan inte trycka ner sista pinnen så jag körde med stock tills det sket sig, altså direkt.


signatur

Life is like a shit-sandwich; the more bread you have the less shit you eat.

Medlem

har du testat att koppla ur allt utom grafikkortet och ett minne?

angående scythen så är den ganska bökig att montera ja. kolla så att den inte tar emot någon av kondensatorerna (eller annat skräp) runt socketen och testa i nödfall att sätta den "liggande". nordbryggekylaren ser för övrigt en aning hög ut. på mitt p5b-e har jag bara en halv centimeter till godo mellan heat pipesen och nordbryggan och jag inbillar mig att min är lägre. om det är så borde du kunna komma undan med att köra scythen liggande


signatur

För de ord, som till andra man har sagt, ofta man bitter får böta.

Inaktiv

Om jag fattar det rätt så laddar datorn men ingen bild visas (den hittar inte skärmen)? I så fall strömförsörjning till grafikkortet eller grafikkortet och så vidare. Har du ingen bild och datorn inte laddar är det vanligast ramen. Sätt därför i ett ramkort i taget och prova. Är det inte ramen är det cpu, moderkort eller aggregat i nämnd ordning. Är trött men något sådant


signatur

Bra kylning IsTheShit

Medlem

Ack, bor mitt i nowhere och känner ingen annan datornörd. Tror ni man kan lämna in prylarna till en "reparatör" som felsöker åt en, för jag har inget sätt att kolla vad som är fel utan att skicka tillbaks prylarna en och en. Har bara en 1gig sticka som minne, kan tyvärr inte byta.
Ja, jag har testat att koppla ur allt utom grafikkort och minne, har även monterat allt utanför lådan för att vara säker på att det inte är några distansproblem.
Hoppas bara att det inte är CPUn, men jag är lite orolig eftersom jag har plockat ihop och plockat isär så pass många gånger.


signatur

Life is like a shit-sandwich; the more bread you have the less shit you eat.

Medlem

finns det någon indikator på moderkortet, en lysdiod eller så? om det var processorn tycker man att moderkortet morde tjuta eller blinka. kanske grafikkortet som unix säger, eller nätagget då.

får du tag i en datorbutik där ute i nowhere kan de lösa detta åt dig utan problem då de har möjlighet att testa varje del för sig själv. dessutom är ju amerikaner sjukt mycket bättre på service än vi är


signatur

För de ord, som till andra man har sagt, ofta man bitter får böta.

Medlem

Är jävligt jobbigt när det kan vara vilken del av datorn som helst som krånglar.


signatur

Life is like a shit-sandwich; the more bread you have the less shit you eat.

Inaktiv

Kan ju uttrycka mig lite tydligare då. Om du HÖR eller på något sätt VET att hårddisken laddar men utan att du får bild så är cpu och ram nästan alltid hela. Om du vet att hårddisken INTE laddar (kan rycka till lite i den och därefter arbetar den inte) så är det cpu, mb, ram, aggregat som är sönder, vanligast ram eller cpu.


signatur

Bra kylning IsTheShit

Medlem

Ok, jag är ganska bergis på att HDDn laddar, men eftersom jag inte har satt ihop prylarna på ett par dagar så kan jag missminna mig. Ganska skönt att få det förenklat. Antingen skitdyrt, bara fraktkostnad.


signatur

Life is like a shit-sandwich; the more bread you have the less shit you eat.

Inaktiv

nya datorer piper ofta inte alls, det är skitlurigt.. dom vill att man ska köpa å koppla in den där bracketen med lysdioder istället.. pfft
testa kör en CMOS-reset, står i manualen hur


signatur

Give me death or give me rain - I feel so numb, better give me pain.

Medlem

Drar en CMOS reset innan jag skickar in den för felsökning.. har fått en butik i närheten rekommenderad, visste inte att det fanns en bred marknad för hårdvarufelsökning :).


signatur

Life is like a shit-sandwich; the more bread you have the less shit you eat.

1
Skriv svar