Smärta men en skön sådan

Flakmonkey
Smärta men en skön sådan

För en vecka sedan köpte jag ett gymkort och har tränat tre gånger sedan dess. Senaste gången var i lördags då jag tränade benen (lite för hårt) och det känner jag verkligen av idag. Redan igår var jag lite mör men idag har det verkligen hindrat min förmåga att ta mig från punkt A till punkt B. Varje gång som jag rest mig upp efter att ha suttit ner en stund, vilket jag gör rätt ofta under dagen, så är jag så stel i benen att det inte går att gå ordentligt.

<img src=http://www.trivia.se/bilder/questions/41015-20080919130950.jpg>
Första Google-bilden vid sökning på träningsvärk

Rejält ont gör det, men träningsvärk är ju som tur är en skön smärta. För varje steg som gör ont så känner man sig ju ändå nöjd med att man väckt kroppen, att man satt igång med något för att få ett "bättre liv". Självklart förbannar man sig för att man var så dum att man tog i för kung och fosterland trots man är extremt otränad, men det är en lätt smäll att ta. Nu hoppas jag bara att det släpper till morgondagen för då är ett nytt träningspass inplanerat och förhoppningsvis kommer sviterna efter det inte vara lika extrema

Har apropå någonting helt annat valt vilket spel det är som jag ska spela härnäst och nu kändes det äntligen rätt att göra som så många föreslagit och välja #Dead Space. De mörka kvällarna har ju nått Stockholm så nu passar det perfekt med skräck. Faktum är att jag började spela det redan igår och jag hann både ta mig igenom första kapitlet och bli lite småkär - det är såhär ett skräckspel ska vara! Nu har jag ju bara spelat någon timme, men allt känns fantastiskt välgjort och välplanerat. Rent tekniskt finns det ju som väntat inte mycket att klaga på, men det som jag verkligen gillar är att det känns som survival horror och inte den där andra typen som bara går ut på att man ska skjuta sönder så många monster som möjligt.

<script src="http://www.fz.se/filmer/_embed.php?id=2066" type="text/javascript"></script>
Dead Space är läskigt värre...

För mig handlar skräck om att kännas sig utelämnad och sårbar och det är något som saknas i många "läskiga" spel numera. Snygg grafik, överraskningsmoment och stora monster är en inte alltför tokig grund för att skrämmande spel, men alltför ofta förstörs det av att man känner sig som Rambo, helt oövervinnerlig. Vad spelar det för roll om det kommer något monster om det bara är ett skjuta sönder det med något av dina supervapen som du har rejält med ammo till. Nej det ska vara mer Alien än Aliens där den täta stämningen inte förstörs av alltför mycket action. Nu är det självklart en hel del action i #Dead Space och det är ju bra det, men det känns ändå inte som om det är det spelet handlar om.

Så jag spelar vidare med en förhoppning om att få uppleva något riktigt speciellt, håller det hela vägen så kan det hamna rejält långt upp på min personliga topplista.

#blogg

Medlem
Smärta men en skön sådan

Good choice.
Tips: upgradera ditt första vapen mycket Det är bra.


signatur

Rawr

Medlem

Bra val! Passa på och njut av ett av de bättre skräckspelen på senare år. Har du sett anime filmen? Om inte kan det vara bra för att komma i ännu mer stämning.


signatur

Tempus fugit.

Medlem

Det kommer bara att bli bättre och bättre:)

Medlem

Lycka till med spelet, ska bli kul att följa dina framsteg och kommentarer. O grattis till träningsvärken, what a feeeling!

Medlem

Längtar till en uppföljare

Medlem

Bra val!! Be careful out there...


signatur

Hemsida: www.ombd.se
Discord: https://discord.gg/yrShMAg
Server: Squad Europe (serverpartners med adminbehörighet)
Besök gärna Sveriges äldsta Squadklan med cirka 50 selekterade soldater. Många med militär erfarenhet. Vi satsar stort på gemenskap!
Åldersgräns: 25 år

1
Skriv svar