Regnskugga

Inaktiv
Regnskugga

Det är mörkt. Mina lampor funkar inte. Jag har en takfläktslampa som är utrustad med fyra stycken. Den äter dom som godis. En efter en går de. Ibland diskret. Ibland med en smäll. Ibland som ett smatterband. En efter en går de, pang, pang, pang och pang. Så nu sitter jag här i mörkret. Inser att sommaren är slut. För då behövde jag aldrig lamporna. Ute regnar det som i bibeln. Vid sådana här stunder brukar jag låtsas att jag är i Afrika. Lurandes och spejandes efter Dr. Livingstone. Fast oftast vågar jag inte låtsas. Jag är så rädd för att bli påkommen.

Då brukar den här boken åka fram istället.

#blogg

Medlem
Regnskugga

Rollspelet, eller? Är det kul? Har alltid varit nyfiken.

Inaktiv

Japps! Ska väl erkänna att jag inte spelat det kopiöst mycket (vilket det ska bli ändring på) men visst är det kul. Förbannat kul faktiskt.

Regelkärnan är bland de bästa jag upplevt. Lätt men med stort djup och finess. Settingen också den riktigt fin. Det enda som är lite synd är att det inte givits ut så mycket mer produkter än grundboken. Vilken förvisso ligger på cirkus 350 sidor och täcker in allt och lite till.

Medlem

Ser ut som ett köp

Har inte spelat så mycket paper & pen öht egentligen. Har väl varit det obligatoriska DnD som ju faktiskt inte är så jävla välgjort i min mening. Och så har jag spelledat ett par Call of Cthulhu-sessioner. Ett väldigt bra spel, fast jag är helt värdelös som spelledare

Inaktiv

Jag tycker Noir är en för regeltung bok. På vissa delar hjälper den rentav mainstream rollspelandet frammåt, men på de flesta av dess sidor står det och trampar på samma ställe som rollspel alltid gjort.

Jag har förresten exakt lika takfläkt som dig, minus den lysande musen och de ständigt poppande glödlamporna

Faktiskt så var det så att när jag och mitt gamla gäng började spela rollspel på riktigt, så var det en sommar för många år sedan då vi ofta drabbades av långa strömavbrott pga åskväder. Det är något grundläggande och naturligt att samlas i halvmörkret och låta fantasin ta vid, för att gemensamt skapa berättelser.

Inaktiv

Kinda like this, Kelet?


signatur

Det skulle vara lätt för mig att säga att jag inte gillar dig, men det gör jag; tror jag

Medlem
Skrivet av Charlieton:

Nä, mer att jag måste översätta allt till svenska då vissa i den gruppen var väldigt dåliga på engelska, då jag är lat och aldrig förbereder mig ledde detta till att jag skulle översätta på stående fot vilket väl inte gjorde sitt för stämningen
Men kul hade vi ändå, faktiskt. Var mest jag som inte var nöjd själv, verkade det som.

1
Skriv svar