Alma "besegrad", vad nu?

Flakmonkey
Alma "besegrad", vad nu?

Yay! Igår klarade jag äntligen ett spel igen!

Nej tyvärr var det inte #Duke Nukem 3D:s eftertexter som jag fick se utan #F.E.A.R. 2: Project Origins. Innan jag stoppade in det i PS3:an så hade jag inte så värst stora förhoppningar på det. Självklart trodde jag att det skulle vara bra, annars hade jag inte köpt det, men jag såg det inte som något annat än en välgjord shooter som skulle underhålla mig i ett tiotal timmar. Såhär i efterhand kan jag inte göra annat än konstatera att spelet levde upp till förväntningarna mer än väl, det var faktiskt riktigt riktigt bra.

<img src="http://www.fz.se/medlem/bilder/_imgu.php?i=16179&w=480&h=9999..." alt="" style="border: 1px solid black;" />

Det första spelet i serien gjorde sig ett namn genom sina minst sagt tillfredsställande actionsekvenser där blod och partiklar skapade en kaoskänsla som inget spel hade lyckats med tidigare. Det fick dock även en hel del kritik för att vara väldigt linjärt och att ha otroligt trist kontorsmiljöer genom hela spelet - kritik som visserligen var befogad men som jag tyckte var väldigt överdrivet. Hursomhelst så har #Monolith Productions tagit till sig av både det positiva och negativa från föregångaren. #F.E.A.R. 2 bjuder på ännu fetare action och större variation på miljöerna även om det fortfarande bjuder på sin beskärda del av kontorsliknande fastigheter.

Handlingen bygger även den vidare på ettan och jag som gillar upplägget kan inte annat än gilla vägen som tvåan tar den. Jag ska inte avslöja något, men jag kan bara tipsa dig om att verkligen se till att läsa de små "infodiskarna" man hittar under spelets gång som ger en riktigt intressanta bakgrund till det som skett och förståelse för det som kommer att ske. De drar helt klart sitt strå till den stack som skapar spelets täta och i min mening läskiga stämning. Jag vet att många inte tyckte att #F.E.A.R. var särskilt skrämmande, men tyckte du som jag att ettan var det läskigaste FPS:et på år och dar så kommer du nog inte bli besviken på #F.E.A.R. 2. Återigen är det mycket psykologisk skräck (inte bara överraskningsskräck med monster som spawnar fram titt som tätt) och det känns riktigt kul att Monolith har vågat lägga in lite längre sekvenser där det inte är så mycket action - det är ju trots allt nästan alltid de som är mest skrämmande.

<script src="http://www.fz.se/filmer/_embed.php?id=2187" type="text/javascript"></script>

En uppenbar nackdel finns dock och det är att spela innehåller "rälspangarelement". Jag har redan klagat på dessa i en tidigare blogg så jag ska inte göra det här, men de sänker verkligen spelet i mina ögon.

Men men, nu är #F.E.A.R. 2: Project Origin som sagt historia och det är dags för mig att sätta tänderna i något nytt. #Duke Nukem 3D finns givetvis redan där, men det är mer ett långtidsprojekt för mig känner jag, så nu behöver jag ett nytt huvudspel. De som jag kan välja på är #LEGO Indiana Jones: The Original Adventure, Wii-titeln #Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure, #Dead Space, #Prince of Persia och #LittleBigPlanet. En salig blandning alltså och jag ser fram emot att spela dem alla så frågan är ju bara vad jag ska spela igenom först - vad tycker du?

Nästa spel till rakning

Inte längre på backlogen

#blogg

Medlem
Alma "besegrad", vad nu?

Zack and Wiki! Så fårdu säga mig om det är värt något


signatur

Videomupp

Medlem

Jag upmanar dig att spela Dead Space. Underbart spel som kan få en att skita i brallan.(ja det är kul)


signatur

Rawr

Medlem

Har bara spelat Dead Space av de spel du har kvar, och det är riktigt j*vla kick-ass!!

Snurrat det 2ggr och e fortfarande sugen på mer.


signatur

Let man´s petty nations tear themselves apart. -Kola Tompa

Medlem

Prince of Persia, inte så superlångt så det borde inte vara alltför svårt att ta sig igenom.


signatur

dom förnedrar hela Gamer-world!!!

Medlem

1: Dead Space
2: Zack and Wiki
3: Prince of Persia

gogogo! =D


signatur

Tempus fugit.

Medlem

Ta en paus från skräcken och spela först igenom LBP sen Prince of Persia!

KoP
Medlem

Dead space... spela.. nu!

Medlem
Skrivet av Eschricht:

Ta en paus från skräcken och spela först igenom LBP sen Prince of Persia!

What he said!

Medlem

Ifall du ska spela LEGO: Indy så rekommenderar jag dig att spela det i Co-op. Då blir det riktigt, riktigt bra!


signatur

<Raven> I tried setting my hotmail password to penis.
<Raven> It said my password wasn't long enough. :(

Medlem

Dead space FTW!

De andra spelen kan inte mäta sig med Dead Space. Lycka till!


signatur

Hemsida: www.ombd.se
Discord: https://discord.gg/yrShMAg
Server: Squad Europe (serverpartners med adminbehörighet)
Besök gärna Sveriges äldsta Squadklan med cirka 50 selekterade soldater. Många med militär erfarenhet. Vi satsar stort på gemenskap!
Åldersgräns: 25 år

1
Skriv svar