Kompatibilitetsbibeln och gitarrtoppen

Medlem
Kompatibilitetsbibeln och gitarrtoppen

Med <em>Guitar Hero 5, Band Hero</em> och <em>The Beatles: Rock Band</em> på horisonten börjar instrumentförvirringen bli total. Vilka prylar funkar egentligen med vilka spel?

Hyggliga Harmonix försöker underlätta genom att sammanställa ett kompatibilitetsschema. Outgivna titlar läggs förhoppningsvis till allt eftersom. <a href="http://www.rockband.com/compatibility">Kolla här om du är osäker.</a>

Bonus:
Alla plastgitarrer (förstapartstillverkade) i rangordning:

<strong><img class="alignnone size-full wp-image-576" title="Guitar Hero: Metallica" src="http://trydling.wordpress.com/files/2009/08/gh-metallica-lite..." alt="Guitar Hero: Metallica" width="286" height="100" />
1</strong> Guitar Hero: Metallica
Utsökta gitarren från <em>Guitar Hero: World Tour</em>, pimpad med autentiskt oldschool-Metallica-artwork från And Justice for All-eran. Fantastisk.

<img class="alignnone size-full wp-image-577" title="Guitar Hero: World Tour" src="http://trydling.wordpress.com/files/2009/08/ghwt-gitarr-liten..." alt="Guitar Hero: World Tour" width="286" height="100" />

<strong>2 </strong>Guitar Hero: World Tour
Med övning kommer färdighet. I det här fallet färdigheten att bygga en gedigen gitarr där allt sitter på rätt plats. Bonus för de sköna slide-knapparna man kan använda i vissa solon (enbart i <em>Guitar Hero: World Tour och Guitar Hero: Metallica</em>).

<strong><img class="alignnone size-full wp-image-578" title="Guitar Hero" src="http://trydling.wordpress.com/files/2009/08/gh1-gitarr-liten...." alt="Guitar Hero" width="181" height="100" />
3</strong> Guitar Hero
Det Gibson SG-liknande originalet, och fortfarande en av de plastgitarrer som känns självklarast, främst vad gäller fret-knapparnas placering och respons. Svajarmen är stum och skön och är än idag den som är mest finkänslig. Den här gitarren funkar tyvärr bara till PS2 (första <em>Guitar Hero</em> släpptes inte till några andra format) och ser därför inte mycket action nu för tiden.

<strong><img class="alignnone size-full wp-image-579" title="Guitar Hero II" src="http://trydling.wordpress.com/files/2009/08/gh-2-gitarr-liten..." alt="Guitar Hero II" width="245" height="100" />
4</strong> Guitar Hero II
Den kantiga Gibson Explorer-gitarren har en form som skriker hårdrock -- men som förtas av färgen beige. Dessutom hänger gitarren farligt nära star power-deployment hela tiden på grund av dess udda form. Annars en av de mest pålitliga modellerna i gitarrstället. En arbetshäst som man alltid kan gå tillbaka till utan problem, även om svajarmen är äckligt sladdrig.

<strong><img class="alignnone size-full wp-image-580" title="Guitar Hero III" src="http://trydling.wordpress.com/files/2009/08/ghiii-gitarr-lite..." alt="Guitar Hero III" width="313" height="100" />
5</strong> Guitar Hero III
Jag har aldrig blivit kompis med den här Les Paul-kopian. Någonting med att fret-knapparna känns lite svampiga, säkert i kombination med att <em>Guitar Hero III</em> var det klart tråkigaste och svåraste i serien. Jag väljer alltid Explorern framför den här om jag kan.

<strong><img class="alignnone size-full wp-image-581" title="Rock Band" src="http://trydling.wordpress.com/files/2009/08/rb-gitarr-liten.p..." alt="Rock Band" width="179" height="100" />
6</strong> Rock Band
Skum strum bar på den här. Stum, svampig och odistinkt. En del älskar den. Jag underpresterar gravt när jag hänger den här runt halsen.

<strong><img class="alignnone size-full wp-image-582" title="Rock Band 2" src="http://trydling.wordpress.com/files/2009/08/rb2-gitarr-liten...." alt="Rock Band 2" width="150" height="100" />
7</strong> Rock Band 2 (diskvalificerad)
En av de snyggaste plastgitarrer du aldrig kommer se i butik. Den här Fender Stratocaster-kopian existerar inte i Europa, eftersom Harmonix hatar dig och mig.

#blogg


signatur

Vincere vel mori.

Medlem
Kompatibilitetsbibeln och gitarrtoppen

Så nr 7 skulle kunna vara nummer ett, bara det att du inte har någon handbegriplig erfarenhet?


signatur

- Ät mig levande.

Medlem

Det stämmer. Men eftersom den inte är släppt i Europa (och alltså är ganska omöjlig för oss att få tag på) så är det mest en akademisk fråga och ett tillfälle för mig att spy galla över en idiotisk "lansering". Samtidigt som Rock Band 2 lanserades i USA fick vi Rock Band 1 i Europa, och sen har det fortsatt i ungefär den stilen.

Senast jag kollade runt på ett gäng utländska sajter så vägrar de skeppa RB2 till Europa, dessutom, så jag har inte kunnat skaffa instrumenten den vägen.

Ska man tro vad amerikaner har att säga om RB2-gitarren så är den hur som helst skönare än originalet. Men som sagt -- vad dig och mig anbelangar kunde den lika gärna aldrig ha existerat. Du kan kalla det topplistan över europeiskt lanserade gitarrer och tänka bort plats 7 om du vill.


signatur

Vincere vel mori.

Inaktiv

Jag har både RB1 och RB2 gitarrerna (köpte RB2 från Gamestop genom Barnes n Noble för övrigt) och kan berätta att det inte är någon större skillnad. Färgen är fränare och effektswitchen lite vassare. Samt att start-knappen begåvats med "skydd" så att du inte råkar pausa spelet ifall du vill dra igång Overdrive med Select-knappen.

Jag föredrar RB-gitarrerna alla gånger. Var ovan och äcklad i början innan det att jag lärde mig att soloknapparna är gud och förmågan att byta gitarr-effekt Jesus.

Nu är det upp till kamp för Beatles-utgåvan också.

Medlem

Ja, Beatlesgitarrerna ser riktigt stiliga ut! Och de bör ju komma hit.


signatur

Vincere vel mori.

1
Skriv svar