Jag är fast i Star Trek - igen

Flakmonkey
Jag är fast i Star Trek - igen

Du minns säkert inte det här men för ett år sen eller så så skrev jag om ett klipp jag gjorde på Discshop där jag fick alla säsonger från Star Trek: The Next Generation och Star Trek: Deep Space Nine i finfina boxar för en billig penning. Av någon anledning har jag inte tittat på dem tidigare, men sedan ett par veckor tillbaka så plöjer jag igenom DS9. Bara idag är jag inne på det fjärde avsnittet och jag njuter verkligen i fulla drag, det enda som drar ner lyckotrippen är att jag kommer närmare slutet för varje avsnitt som jag tittar på. Än har jag dock mycket nöje att se fram emot. DS9 består ju trots allt av 176 avsnitt på 45 minuter vardera medan TNG mäter in på 178 avsnitt a 45 minuter.

<img src=http://scifiwire.com/assets_c/2009/02/StarTrek_enterprise_wall01_1280-thumb-550x293-13909.jpg width=450>
Enterprise!

Jag kan inte påstå att jag följt Star Trek hela mitt liv. Original Series var ju det första man såg någonting från (repriser på femman), men eftersom den i mina ögon var i löjligaste laget (man var ju så himla tuff på den tiden ) så var det först när jag fick chansen att se några lösrykta avsnitt från TNG som jag fastnade. Dock så hade jag inte möjligheten att följa det "slaviskt" på den tiden så det fick vänta tills dess att Star Trek: Voyager började sändas. Då var det att måste att följa kapten Janeway, Chakotay, Nelix, Seven of Nine och alla de andras resa hem från Delta Quadrant.

Efter det så kom ju Star Trek: Enterprise och jag måste säga att det var riktigt trist att den serien gick i graven så tidigt. Visst fick den en taskig start och den var lite annorlunda jämfört med tidigare, men jag tyckte ändå att den var riktigt bra och fick oförtjänt mycket skit.

<img src=http://starwrecked.com/contents/papes/800/deep-space-nine-station.jpg width=450>
Rymdstationen Deep Space 9

Hur som helst så lades den ju ner 2005 och sedan dess har jag mer eller mindre lyckats hålla mig borta från Star Trek helt och hållet. Suget kom dock tillbaka för några veckor sedan då jag gick och såg den nya Star Trek-filmen och jag bestämde mig då för att se på Deep Space 9 som jag faktiskt aldrig följde riktigt ordentligt. Hittills så är det över förväntan. Det blir verkligen annorlunda när de håller sig på en rymdstation och relationerna mellan karaktärerna, vilket alltid har varit viktigt i serierna, blir ännu viktigare här. Det passar kanske alla eftersom det inte blir lika mycket utforskande, men jag uppskattar det verkligen.

Har kommit till mitt av tredje säsongen nu och i den här takten lär jag inte ha mer än några veckor kvar innan jag sett på alla och då blir det troligen en titt på The Next Generation. Det var ju trots allt ett tag sedan jag såg på den

#blogg

Medlem
Jag är fast i Star Trek - igen

DS9 är den bästa star trek serien. Den har mer eller mindre allt. Bästa skurkarna samt att Worf och O'brien är kungar i den serien.
Gul Dukat är också en favorit

Medlem

Jag minns en kort sekvens ur gymnasietiden, för typ 6-7 år sedan, när en klasskompis till mig berättade att han börjat kolla på Star Trek. Min reaktion var då nått i stil med "blä, Star Trek suger ju!" och detta utan att jag hade sett ett enda avsnitt. Jag hade väll sett några korta scener och tyckt att det såg löjligt ut, fula kostymer eller nått, och tyckte jag kunde döma serien efter detta.

Men sedan, något år senare, rullade Star Trek: The Motion Picture på TV och min uppfattning ändrades helt. I samma veva började TV6 sända TNG och jag var fast.

Har sett DS9, TNG, Voyager, Enterprise-serierna. Alla filmer (med både TNG och TOS-besättningarna) och börjar så smått ladda för ännu en tur.

Enterprise slutade vid heeeelt fel tid. Som du säger började den ganska svagt men sen blev helt jävla fenomenal och kunde definitivt fått fortsätta ett tag till!

Trekkie som jag nu blivit har jag även klämt ut några "fanfilmer"
Enterprise
[http://www.youtube.com/watch?v=HMQyMD7HNcM]

DS9
[http://www.youtube.com/watch?v=FxdsaRTQug0]

Hoppas, hoppas, framtiden håller på ännu en serie. Något för J.J. Abrams kanske?


signatur

I'm a snake, follow me!

Medlem

Jag har bara sett filmerna alla förutom sista, och det var inte alls många veckor sedan. Jag kunde aldrig tänka mig att det skulle vara så bra och jag förstod aldrig hysterin och alla "nördskämt" om star trek. Men nu efter att ha sett filmerna så kan jag bara konstatera att Star Trek äger ju!

Jag är glad över att jag väntade såpass länge för nu kunde man ta till sig det mesta något som förmodligen hade varit svårare för 10 år sedan.

Medlem

Håller med dig om Enterprise. Jag tyckte den serien var helt ok, synd att den dog så tidigt.

Medlem

Något jag vill se som star trek serie är kriget mellan jorden och Romulans.


signatur

(batsman) Det enda som är större än njutningen av ett avklarat arbete, är att skjuta upp det till morgondagen.

Medlem

Enterprise startade segt, sen la de ner den precis när jag började tycka den var bra >_<.

Jag fick bokstavligen rysningar av avsnitten om den allra första kontakten med Borg.

1
Skriv svar