Diskussion kring Shadow Priest

Inaktiv
Diskussion kring Shadow Priest

Att shadow är nästan ett måste upp tills man slutar grinda/questa själv håller nog de flesta med om. Men sen då? Är respecc pga enkelspåriga guilder enda utvägen?

Vad är era erfarenheter?


signatur

"I buy virtual gold all the time"
Richard "Lord British" Garriott, developer of the Ultima series.

Testpilot

Intressant faktiskt , vi har precis spånat och härjat i vårt guild och nu har vi 1 dedikerad shadow priest för raids.
Vi har funderat på det under en tid och nu slå vi till , att han varit avgörande i flera av våra Huhuran kills är en viktig orsak , vi har en oroande tendens att wipa på 1% på huhuran
Sen är han givetvis poppis bland våra warlocks

Men somsagt det är 1 person av kanske 10-11 präster i ett normalstort guild som vårt och vi raidar varje dag.

Inaktiv

detta är en shadowpriest ur mitt förra guild, döm själv om han är en hjälp eller en börda först http://www.warcraftmovies.com/movieview.php?id=11629

sen den nyare filmen: http://www.warcraftmovies.com/movieview.php?id=19140

enjoy

notera väl att han fick passa på shadow gear jäävligt länge innan warlocks tyckte att han var värdig (eller att dom var nöjda med sin gear)

Inaktiv

spela din klass som du vill spela den
accepterar inte ditt guild det är det inte rätt guild för dig
passa loot till locks som har tre stycken klass-specifika set med allt dom behöver? yeah right? vägra.


signatur

Give me death or give me rain - I feel so numb, better give me pain.

Medlem

mmm önskar det var så enkelt prikk

Folk vägrar förstå vad en shadow priest kan göra när de har sjukt med +damage saker och kör en VE...

Inaktiv

Jag vill gärna höra lite argument mot shadow då jag inte rikigt fått kläm på vad som är dåligt.
-En dåligt spelad präst drar mycket agg och släpper den inte.
-Man healar bara när man gör skada.
-Ingen aoe(riktigt illa).
-dvärgpräst kan inte kasta fear skyddet i shadowform
+Locks gör 15% mer skada
+Man healar hela gruppen när man gör skada
+Delar förhoppningsvis ut mycket skada
+Kan ju faktiskt heala om man vill...


signatur

"I buy virtual gold all the time"
Richard "Lord British" Garriott, developer of the Ultima series.

Medlem

Tja, man healar ju inte så himla mkt sämre än en holy. Jag är shadow priest och gillar det. Jag kan grinda själv, utan problem pga att jag kan disha damage. Jag tycker att holy kan man bli så man inte är i behöv att samla pengar så mkt, eller har polare som man kan grinda med. Solo grind är mkt enklare med shadow. Holy är lite overrated imo, men behöligt. Jag healar odta i instancer utan några problem, så länge inte gruppen suger eller instancen är för svår för gruppen.


signatur

Videomupp

Medlem

heala som shadow kanske funkar i de lättare instanserna, men tveksamt mot slutet...
och en raidande shadowpriest får slut på mana riktigt fort om man inte är loliance eller använder "onödigt" mycket consumables

kör man inte riktiga raids så spelar det väl inte så stor roll dock

<editerade fel post>


signatur

shortbow.gif

Medlem

Shadowpriests skalar väldigt dåligt med gear också, då mindflayr och mindblast får väldigt lite av spell damage. Vilket är det största problemet för shadowpräster i endgame.


signatur

Varning, ovanstående text kan innehålla särskrivning.

Inaktiv

asså
de viktigaste pve-talentsen sitter i disc-trädet, att perfektionera "udden" av det sitter i holy-trädet, men det har mest pvp-skills...

vet inte riktigt om du hade tänkt heala eller göra dmg med din shadowpräst i raid
du kan ju bara spela den som en "vanlig" präst å heala liksom, det funkar perfekt.. det hänger bara på gear.. du kommer ju ändå specca meditation i disc-trädet om du vet vad du gör så..

att göra dmg är klurigare, jag tycker shadowpräster är ganska overrated i raids, det är ba nåt vi kör for shitz då å då, normalt healar alla präster å är nån shadow får dom gärna slänga upp vulnerability för loxen

det är absolut inga problem att spela healer speccad som shadow i allt ifrån bwl till naxxramas.. frågan är hur mkt nytta du gör som damage-dealar dock, det kräver extremt gear och ett jävla massa pot-drickande å grejer

för övrigt så används inte vampiric embrace särskilt mkt måste jag säga.. det är alltid ett poppis argument för shadowpräster att "dom healar när dom gör dmg omgomg" men det är ju ganska skitsnack egentligen, VE:n försvinner blixtsnabbt från debufflistan och är den kvar där är den ganska lurig med aggro ibland asså..

men måste åter igen understryka att henko har fel när han skriver att
"heala som shadow kanske funkar i de lättare instanserna, men tveksamt mot slutet... "
för det stämmer inte, tittar man på holyträdet finns inte mycket vettigt alls för raidhealing förutom det som ökar din +heal, vilket inte alls ens behöver vara nåt du satsar på i ditt gear.. du kan satsa på spirit eller mana every 5 istället eller whatever..
det gör verkligen inte en enorm skillnad.

jag är för tillfället speccad hol/disc för jag spelar så lite, och när jag spelar spelar jag bara raids, och då är det roligare att köra Heal Rank 2 å sånt med massa +heal
och visst är det marginellt "bättre", din mana räcker längre osv.. men det är absolut ingen jättestor skillnad


signatur

Give me death or give me rain - I feel so numb, better give me pain.

Medlem

Ingen av de guilds jag spelat med vill ha shadowpriests, av diverse okända anledningar, mest pga avund från warlocks, mages, andra präster.

PHeAR: http://ctprofiles.net/3865571

Medlem

@prikk beror väl på... om man progressar och alla präster är shadow kommer man ju definitivt att få det mycket svårare än om alla skulle vara raid speccade.

När man väl har allt på farm blire ju en annan grejj...
Men när man väl kommit dit så behöver man knappt full raid för att köra, och skillnaden i om folk speccar raid eller inte blir bara att mobbsen/bossen dör snabbare/lättare...

Jag tycker iaf att man ska specca "riktigt" så länge man har problem att få ner bossar eller progressar. För det BLIR lättare.
Skulle nått skita sig, tex halva raiden dör så kan de ju hänga på talentspeccen om de healers som är kvar har nog med mana att hålla tanken vid liv.

Sen att shadow-präst#1 healar bättre än holy-präst#2 trots att de har likvärdig gear är ju nått man får leva med :S


signatur

shortbow.gif

Inaktiv

mjo men man får ju se det ur ett realistiskt perspektiv..
dels är alla präster är aldrig shadow
och dels gäller precis som jag sa innan att bara för att man speccar holy, så blir man inte automatiskt bättre i pve
du får gärna peka på de talents i holyträdet som gör en värld av skillnad i pve-healing.
det som egentligen är värt att nämna är det som ökar +heal, detta ihop med att talenta ner casting time på Heal å GHeal (och smite hehe) bereder väg för ett alternativt sätt att spela - att använda Heal som förstaheal och FHeal som andraheal så att säga (självklart beroende på situation)
detta kräver bra gear med mycket spirit och +heal för att vara valid för övrigt. visst, du kan heala längre med detta. hur många präster spelar så här, även fast dom vart holy "hela sitt liv"? få.

viktigaste pve-skillsen sitter fortfarande i disc-trädet, som sagt. talents man normalt sett skaffar även som shadow.

jag har vart alla möjliga specs och jag har aldrig nånsin haft antithreat-talents. och vi började från scratch, med första bossen i mc. jag har aldrig någonsin haft problem med threat. alltså avfärdar jag de talentsen som värdelösa. för tillfället är jag holy/disc och kör Heal rank 2 mest, ett väldigt kul sätt att raida på faktiskt, rekommenderas! detta genererar jävligt mkt mer threat, men det har fortfarande aldrig vart ett problem.

sorry men det BLIR inte lättare bara för att du säger att det blir lättare
det kan bli lättare om alla präster lär sig spela på ett helt annat specialiserat sätt och speccar exakt därefter, men så är inte fallet.

alltså påstår jag detta: talents spelar nästan ingen roll alls för healing (för båda builds har disc), gear spelar all roll i världen.
dock är det roligare att heala med en healbuild och det är roligare att göra damage med en damagebuild

Skrivet av Dyppe:

snusk!


signatur

Give me death or give me rain - I feel so numb, better give me pain.

Medlem

själva grejen är väl den att istället för att använda shadowpräster för att boosta warlocks dps så kan man trycka in mages på båda dom spotsen och man tjänar på det

Medlem

Spikes jo men du kan ha en shadowpräst som healer som slänger lvl 1 shadow word: pain för att lägga på debuffen t.ex.

men som sagt ovan, shadowpräster har bra dps i början, men så fort folk börjar få lite +damage saker så faller shadowpräster så långt ner på listan att det är löjligt. Just för att deras spells har en väldigt dålig damage modifier från spelldamage pga slow effekt på mindflay osv. Vilket gör att en shadowpräst blir helt ohållbar som dps senare i spelet, den boosten han ger till warlocks är inte tillräcklig. Hadde prästerna fått full eller nästan full bonus på t.ex. mindflay så hadde dem kanske kunnat vara med som dps.


signatur

Varning, ovanstående text kan innehålla särskrivning.

Testpilot

Vi har iallafall gått över till att ha 1 shadow priest för o buffa våra locks , de locks vi har i guildet gör sanslöst mycket damage och 15% procent gör skillnad.
Eftersom det är en av våra mest erfarna killar så är skillnaden inte så stor om man tittar på ren statistik (på hans heals overall) Problemet är att han bränner bra mycket mer mana eftersom man som disc/holy har en hel del talents som minskar kostnaden för healing-spells.

Sen har jag en undran .. HEAL2? wtf den healar ju ingenting , jag kör konstant med Heal4 för att det ens ska fungera (och då har jag +594 healing)
Jag har som vana att alltid köra med heal-rank4 / flashheals berooende på situation , om det går åt skogen åker det med Greater heal också.

Inaktiv

disc/holy har EN talent för det, som minskar (greater/lesser) HEAL, inte flash heal

sen finns det den som minskar för instant, den är ju självklart bra också. men den ligger i disc.. åter igen

min Heal2 healar 1100~ för jag satsar inte stenhårt på +heal.. med 2,5 sec casttime så funkar det perfekt på dom flesta encounters där flash heal inte är ett krav, och det är _löjligt_ manakonservativt
Heal4 är ju waste of healing i de flesta fallen, den healar för så jävla mkt ;P


signatur

Give me death or give me rain - I feel so numb, better give me pain.

Testpilot

Okej .. felformulerat av mig minskar inte kostnaden men ökar healingen för samma kostnad , där finns det många talents i holy som hjälper till.

Hur mycke +heal har du om heal2 healar 1100 ??? - min heal4 gör runt 1400 och det e precis lagom och som sagt jag har +594 healing.

Inaktiv

du snurrar inte till det lite med ranks?
jag har jättelite +heal med mitt raidgear, under 600 (för jag satsat på lite annat istället)
har t o m spelldmg på benny från min shadowtid ;/

Heal rank 2 kör flera av våra holy-präster i raids..

edit:
Rank 2 Holy 22 Priest
Heal your target for 429 to 491.

började räkna på hur mkt det blir med 500 healing och 400 spirit men har uppenbarligen snurrat till formlerna i huvudet.. jag fick det till att den healade typ 1200 till 1300 nämligen
yeye, det vore weird om din Heal rank 2 inte healade för ~1100 om du har spiritual healing och spiritual guidance med 600 +heal


signatur

Give me death or give me rain - I feel so numb, better give me pain.

1
Skriv svar