Länge leve Commodore 64

Medlem
Länge leve Commodore 64

[fleft]<img src="http://trydling.wordpress.com/files/2009/07/c64-forever-2.png" width=300>[/fleft]Om du är i retrosvängen bör du absolut kolla upp det fantastiska emulatorpaketet <em>C64 Forever</em>. Från det fina folket som gav oss <em>Amiga Forever</em> (Cloanto) kommer en supersmidig C64-emulator (en skräddarsydd version av populära VICE), sömlöst integrerad med ett enkelt men kraftfullt front end-system.

<em>C64 Forever</em> har många bra features. En av de mest spännande är stödet för relativt nya retroformatet RP2. Det kan liknas vid MP3-formatet, på så sätt att en RP2-fil också kan innehålla mängder av standardiserad information som utvecklare, utgivningsår och så vidare. Det är också ett smidigt enfilssystem där spelen går att starta genom att dubbelklicka på den packade RP2-filen, istället för att man som annars måste läsa in en diskfil och sedan välja rätt startfil inifrån själva emulatorn. Det bästa av allt?<em> C64 Forever</em> kan läsa av äldre C64-format som D64/T64 och konvertera till RP2.

En annan grej jag verkligen gillar med<em> C64 Forever </em>är avslutningsmenyn -- när man stänger av emulatorn kan man välja att automatiskt spara sitt [fleft]<img src="http://trydling.wordpress.com/files/2009/07/the-last-ninja.gi..." width=300>
The Last Ninja. Världens bästa C64-spel. Möjligen
tvåa efter The Last Ninja 2.
[/fleft]spel som ett snapshot som man sedan enkelt kan ladda igen när man vill fortsätta. Alla andra vanliga inställningar som bildskärmsläge, joystickstyrning och ljud är också snabbinställda och ständigt tillgängliga.

Det är kanske inte som att <em>C64 Forever</em> gör saker som ingen gjort förut. Däremot görs allt på ett snyggt, cleant och väldigt användarvänligt vis. <a href="http://www.c64forever.com/">Kolla in själv</a>.

#blogg


signatur

Vincere vel mori.

Medlem
Länge leve Commodore 64

Saknar man inte all blue screen och surrande osv. då?


signatur

How do I get out of this chicken s**t outfit?

Medlem

Njä. RP2 (om det är vad du frågar efter) förändrar inget. Kör man en RP2 baserad på äkta T64-fil (kassettfil) får man ju det fina flimret och hela den vanliga laddningstiden på 5 minuter. Det är bara det att man kan dubbelklicka på RP2-filen för att köra igång hela emulatorn och så.

Deras Amiga Forever är skojig också: där har man lagt till ett artificiellt diskdrive-ljud (Amiga-driven klickade säreget en gång var tredje sekund, typ, när den autoscannade efter disketter eller nåt).


signatur

Vincere vel mori.

Medlem

Sådant är ju bara för charmigt!


signatur

How do I get out of this chicken s**t outfit?

1
Skriv svar