Att skapa ett blogginlägg

Medlem
Att skapa ett blogginlägg

Att skapa en blogg är bara det första steget, du måste också fylla bloggen med innehåll. Men att bara skriva en massa text brukar resultera i tråkiga inlägg så jag tänker hjälpa lite med att gå igenom HUR ett blogginlägg bör skrivas. Då kör vi!

De allra viktigaste punkterna, som ibland kan missas, tycker jag är grammatik, meningsuppbyggnad och styckeindelning. Det finns inget värre än att öppna någons blogg och mötas av en "wall of text" som är fylld av felstavningar och saknar meningsuppbyggnad. Det blir inte bara svårt att läsa utan tar extra tid för läsaren att förstå vad bloggaren faktiskt försöker säga. Om dessutom författaren inte ger någon bakgrundsinformation om ämnet så blir det ännu tråkigare att läsa.

En annan viktig punkt är att man bör vara försiktig med att skriva skoluppgiftslånga texter då detta är internet, folk brukar inte ha tålamod att läsa långa texter. Däremot säger jag inte detta för att avskräcka er, utan mer för att detta är något att ha i åtanke. Ett bra sätt att bryta upp längre texter är med bilder, det gör texten mycket roligare att läsa men självklart måste bilderna ha någon koppling till texten, annars förvirrar det bara användaren.

FZ använder sig också av lite speciella taggar för att ändra utseendet på text, lägga in bilder och länkar. Alla taggar går att hitta här eller till höger i tipsrutan när du skriver ditt blogginlägg. Däremot går det inte att ändra storlek på bilder med FZ taggarna utan då måste lite HTML kod användas (utan br taggen, kodrutan verkar formatera kod lite konstigt):

<a href="http://www.fz.se/medlem/bilder/_imgu.php?m=0&i=14774"><img src="http://www.fz.se/medlem/bilder/_imgu.php?m=0&i=14774" style="border: 1px solid black" width="400"> </a>

Det sista man bör göra är att läsa igenom inlägget en eller två gånger och rätta eventuella fel och skriva om delar du inte gillar. Ännu bättre är att renskriva blogginlägget, dvs att skriva om hela inlägget, eftersom styckena brukar bli ännu bättre vid andra genomskrivningen. Men det tar självklart längre tid.

Så, nu bör ni vara väl på vägen till att få riktigt välformaterade blogginlägg här på FZ eller var ni nu tänker ha bloggen. Innehållet får ni själva stå för så lycka till, jag kommer att spana på bloggfronten med spänning.

#blogg

Medlem
Att skapa ett blogginlägg

Varför skriver du all text med kursiv ? lite smått skönt o läsa men känns lite fel.

Medlem

Uhm... jag skriver inte alls med kursivt. Detta är kursivt, detta är inte.

Medlem

Det måste vara fel på din ände, någon konstig font installerad kanske. För såhär ser det ut för mig och har gjort på varje dator jag kollat.

Medlem

Bra blogginlägg

Medlem

Jaha, ja jag hade nyligen ett font-problem nu när jag tänker efter. I så fall tar jag tillbaka mina förundringar eller vad det heter ^^

1
Skriv svar