Ted Price väljer sina 10 favoritspel

Flakmonkey
Ted Price väljer sina 10 favoritspel

Ted Price är måhända inte någon av de mest kända spelutvecklarna, men han borde vara det. Som en av grundarna av #Insomniac Games har han en hel radda fantastiska titlar på sin meritlista i form av Ratchet & Clank-, Resistance- och Spyro-serien (den sistnämnda har de tyvärr inte längre någon kontroll över) och har med dem säkerligen inspirerat både en och annan "grön" utvecklare.

<img src=http://venturebeat.com/wp-content/uploads/2008/06/ted-12_19_07.jpg width=450>
Insomniac Games starke man Ted Price

Men vad var det som inspirerade Price till sina stordåd? Jo det har han berättat i en kul artikel på Industrygamers som självklart är värd att läsa i sin helhet men som jag för enkelhetens skull sammanfattat med listan här nedan. För övrigt tycker jag att det är en riktigt bra lista och jag tycker att alla spel förtjänar sina platser, även om det givetvis finns andra som också skulle kunna läggas till där.

10 Ultima III
9 Conker's Bad Fur Day
8 Rock Band 2
7 Legend of Zelda
6 Super Mario 64
5 Call of Duty 4
4 LittleBigPlanet
3 Half-Life 2
2 Doom
1 Super Metroid

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swfla..." id="gtembed" width="480" height="392"> <param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" /> <param name="allowFullScreen" value="true" /> <param name="movie" value="http://www.gametrailers.com/remote_wrap.php?mid=23723"/><param name="quality" value="high" /> <embed src="http://www.gametrailers.com/remote_wrap.php?mid=23723" swLiveConnect="true" name="gtembed" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" allowFullScreen="true" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="480" height="392"></embed> </object>
Ted Price favoritspel finns i Wiis onlinebutik Virtual Console

#blogg

Medlem
Ted Price väljer sina 10 favoritspel

jag älskar insomniac games för ratchet & clank.. men inte hade jag någon aning om han

Flakmonkey

Nej det är nog många som inte känner till honom som sagt... är nog lite för "normal" för det... kommer inte med kontroversiella utspel heller utan gör bara sitt jobb och gör det riktigt riktigt bra

Medlem

Insomniac är en av de bästa spelutvecklarna just nu! Enligt mig är de som Rare var på 90-talet: nämligen oerhört inovativa och släpper inte något dåligt spel!

Bra att du tog upp honom

1
Skriv svar