E3 2009: Torsdagen, en fortsättning (Microsoft)

Inaktiv
E3 2009: Torsdagen, en fortsättning (Microsoft)

Microsoft visade egentligen inte upp så mycket nytt att hänga i julgranen. Förutom Halo: ODST (som Alfred naturligtvis tog sig an) och Forza Motorsport 3, var det mest tredjepartsspel som trängdes runt de avstängda intervju- och demonstrationsnummen. På Live-fronten bjöd Microsoft på nyheter som att man inom kort kommer att kunna köpa och ladda ner retailspel över den digitala distributionskanalen. Äntligen verkar också en svensk filmdistributionslösning vara på väg.

Alan Wake
Det råder allmän konsensus kring ett av senare års hetaste E3-spel, Alan Wake. Alla verkar nämligen vara besvikna på den presentation som finska Remedy körde på Microsofts förkonferens. Jag, å andra sidan, tycker att det såg riktigt fint ut. Men då har jag ju faktiskt också sett en längre demonstration av spelet. Visst var det mesta av presentationen oväntat fartfylld, men hade vi verkligen förväntat oss något annat än att det skulle bjudas på rensaction från Max Paynes-skaparna? Utvecklarna försäkrade oss dock om att mycket av Alan Wake ska utspela sig under dagtid ? då det onda mörkerväsen som vänder djur, människor och grävskopor mot Alan, inte kan visa sig ? och då kommer fokus ligga på utforskande och äventyrande. Det drygt 20 minuter korta utsnitt vi fick av spelet säger kanske inte så mycket av spelmanusets kvalitéer, men röstskådespelandet lät som att det var av allra yppersta klass.

Forza Motorsport 3
Efter att ha spelat ett par av de banor som Turn 10 tog med sig till E3 var det dags att ställa sig den viktigaste frågan: vad har Forza-teamet upp i skjortärmen när det kommer till community-stödet? För är det någonstans som Forza-serien verkligen överskuggar all konkurrens så är det just där. Mer kraftfulla modifierings- och målningsverktyg samt highscore-listor för en rad olika sorters användaskapat innehåll ska motivera den lilla kreativa klick spelare som är tänkt att dra den stora massan efter sig. Turn 10 vill skapa en bråddjup racingsimulator samtidigt som de speltestar det på 6- och 65-åringar (med styr- och bromshjälpmedel uppdragna till max). Planen är att göra ett bilspel för alla. Och om inte det räckte så har man stoppat in i runda slängar 400 bilar och 100 olika banor (varav ungefär 60 procent är banor som finns i verkligheten).

Summer of Arcade
En remake av tidernas bästa Ninja turtles-spel, Turtles in Time. En konsolversion av finska Red Lynx motocrossplattformare Trials, Trials HD. Gratisracingspel Joyride där du kan ställa din Xbox Live-avatar mot dina vänner. Eller Epic-ägda Chair Entertainments, företaget bakom det där halvtrevliga Undertow, metroidvania-spel Shadow Complex. Microsoft satsar hårt på sitt Xbox Live Arcade i sommar. Räkna med att åtminstone två av de där titlarna kommer behöva uppta ditt hårddiskutrymme.

#blogg


signatur
Medlem
E3 2009: Torsdagen, en fortsättning (Microsoft)

Fick du se något mer av Shadow Complex än det som visades på presskonferensen? För det gav inga större förhopnningar.


signatur

- Ät mig levande.

Inaktiv

Japp, jag fick till och med spela det. Det känns som ett lite mjukare BC Rearmed. Helt klart lovande.


signatur
1
Skriv svar