Avencast: Rise of the Mage

Medlem
Skrivet av eCore:

Orka bry sig? Han såga ju The Witcher, och det vet dom flesta att det är ett ävldigt bra rpg... pröva själv och se vad ni tycker..

Det var ju botten det spelet, han gjorde rätt att såga det.

OnTopic: hmm spelet hade ju iaf chyssta ljuseffekter på spellsen.


signatur

[ASUS STRIX B650-A | AMD Ryzen 7600X | 32Gb 6000MHz CL36 | GIGABYTE Aero RTX 4080 | Vattenkylning]

Inaktiv
Skrivet av Perequin:

Diablo är redan dött...

inte Diablo 2.

dom svenska chattkanalerna i spelet har fortfarande en hel del pers.
och det är inga problem att hitta startade spel att hoppa in i.

Medlem

Har precis spelat igenom D2 igen med PlugY-modden och lite annat kul. Blir rätt många timmars underhållning om man plöjer igenom kartorna helt som jag gjorde

Inaktiv

Varför är det obligatoriskt med extremt fula menyer och hud i såna här lågbudget RPGs?

Inaktiv

eftersom det är lågbudget spel så vill dom att det ska se ut som lågbudget ?

Inaktiv

Så. Mycket. Partiklar.

Medlem

Silentzio, de flesta som använder en 5-gradig skala anser nog att en 2:a står för godkänt, 1:a för dålig och en överkryssad för usel. Tycker det är rätt skönt att FZ inte byter system eller går över i ett %-system, känns som recensenterna slår tärning i hur de ska få fram de sista procenten.

Lustigt att du använder Fermat som ett exempel Micke. Ser du Diablo som ett axiom i spelvärlden?


signatur

I saw this wino, he was eating grapes. I was like, "Dude, you have to wait". - Mitch Hedberg

Inaktiv
Skrivet av Cedric:

Finns ingen anledning att ändra till en 10-gradig skala. Det är ju det dom har ändå redan iom att dom använder halva poäng. Skulle dom börja använda en tio-gradig skala med även halva poäng så skulle det förmodligen bara bli otydliga för recensenten att avgöra vad den ska få för poäng. Mer än nog tydligt i vilket fall...

Gametrailers har löst det där ganska bra tycker jag och det är inte speciellt krångligt, ett betyg för upplägget, ett betyg för grafiken, ett betyg för storyn och gameplay. Sedan har de ett helomfattande betyg utefter det. Kan se ut såhär:
Presentation 7.5
Story 6.3
Design 7
Gameplay 9.6

Sedan är det ett totalt betyg som kanske är runt 7.5 i det här fallet, orkar inte räkna.


signatur

Till frågor finns det alltid svar, men för varje svar kommer också en fråga.

Redaktör

Det systemet innebär nya problem, närmare bestämt att vi måste skriva rigida definitioner för hur varje del ska bedömas och betygssättas. Vidare: ska alla delar vara lika mycket värda? Då är spel som #Super Mario Galaxy chanslösa i det stora sammanhanget - tafflig grafik jämfört med andra konsoler. Kanske ska man se till det artistiska, men då är frågan hur man definierar det kriteriet. Och så vidare.

Det blir inte rättvisare, däremot jäkligt mycket krångligare att sätta betyg. Inte heller blir det mer översiktligt för er läsare. Och slutligen ges betyget större betydelse - vansinne, det får redan på tok för stor uppmärksamhet.

Betyg är en extremt kort sammanfattning av vad som står i texten. Det är allt annat än en allmängiltig bedömning. Vill man veta varför spelet fått det betyg det fått ska man 1) läsa texten och 2) läsa hur sajten/tidningen definierar sina betyg.


signatur
12
Skriv svar