Britter och deras tänder

Inaktiv
Britter och deras tänder

I skolan igår hade vi ämnet Contemporary British Studies, så därför fick vi lära oss lite om britter och deras matvanor. Personligen så är väl den största fördomen jag har om britter inte att de är tjocka, högljudda eller ens fotbollsfanatiker utan att de har vansinnigt dåliga tänder. Detta parodieras jämt och ständigt i diverse serier och filmer, bland annat Family Guy, och brukar vara en av de grejer som tas upp mest i programmet "Vem kommer åldras värst?"

Men allvarligt talat, är det så konstigt?
Folk tar för fan Mars (alltså chokladkakan) och friterar den innan de äter den. Detta är tydligen en vanlig sorts godis i England.

Vad är det för fel på folket egentligen? Man friterar inte Mars, basta!
Och sen när vår skotska lärare berättar att till skillnad från i Sverige så är det inte brukligt att föräldrarna säger åt barnen att borsta tänderna innan läggdags, utan det är mer deras eget val så blir man ju riktigt förskräckt alltså.

Mycket ska tydligen vara föräldrarnas fel vad gäller barn och ungdomars dåliga tandhygien (och även fetma). Om man får med sig mat hemifrån till skolan består det ofta av chokladbitar, små påsar chips, syltmackor etc. och ifall man har riktig tur får man ett äpple.
Frukt och grönsaker verkar överhuvudtaget vara mer eller mindre bannlysta och allt friteras. Om du går på en vanlig restaurang och beställer en ris -eller pastarätt kommer dom fråga om du vill ha potatis eller pommes till vid sidan av. Det kan till och med vara svårt att slippa något av det, utan man måste äta det också.

Vart är världen påväg?

#blogg


signatur

Kullberg-as approved by BaratsAndBereta

Inaktiv
Britter och deras tänder

Inte påväg mot England iallafall.

Inaktiv

Hehe, nä det får vi väl hoppas.


signatur

Kullberg-as approved by BaratsAndBereta

Medlem

Amerikanerna är ju ändå värre.
Jag menar.
Deep-fried coca cola:

http://www.wftv.com/foodnews/9789814/detail.html

1
Skriv svar