Retro Time! - Zombies Ate My Neighbors

Medlem
Retro Time! - Zombies Ate My Neighbors

Zombies Ate My Neighbors eller Zombies som det fick heta i sin PAL version. Är en gammal klassiker och en av de första ordentliga, roliga och för den tiden, relativt snygga zombie co-op shooter.

Se där va mycket begrepp man kunde ge ett enda spel! Otroligt, spelet släpptes till SNES och Mega drive på sin tid, dock har jag själv bara spelat SNES versionen och det är för den som denna lilla tillbaka blick gäller först och främst.

Du som spelar kan välja mellan att vara ett av två barn, en pojke med 3D glasögon och fresyr som bartsimpson, eller en flicka som känns lite "tomboy" ala Clare Redfield från Resident Evil. Eftersom det finns två karaktär finns även möjligheten av att spela med en kompis, något som gjorde det här spelet otroligt kul!

Vapnen i spelet är inte riktigt det man skulle kunna tro, det du använder för att döda horder med zombies, aliens, besatta amerikanskafotboll spelare, cloner av en själv, myror och gigantiska bebisar är nämligen... vattenpistoler, tallrikar och bestick, cola burkar som granater, olika giftiga drycker som våra små hjältar gärna slänger i sig som ger olika effekter, gräsklippare och såklart... en bazooka. Hur dom fick in det vapnet bland alla dessa är ett mysterium, något med kick behövdes väl.

Poängen med spelet är att försöka rädda sina grannar, turister, bebisar, cheerleaders, soldater (!), arkeologer, lärare och valpar (med mer). När alla dessa på en karta antingen har räddats eller dött så tar banan slut och en magisk dörr uppenbarar sig med texten: EXIT. Lyckas du dock inte rädda någon, klarar du inte banan alls.

Spelet är packat med humor, varierande banor som alltid ger något nytt, tillexempel en bana där du blir jagad av en man i hockey mask och armerad med motorsåg och han kunde inte dö! Stress och många roliga situationer väntar. Om man har en SNES hemma och känner för att skaffa något extra spel till sin samling, är ZOMBIES, ett måste!

/Alex
@Start And Select
http://startandselect.wordpress.com

#blogg

Medlem
Retro Time! - Zombies Ate My Neighbors

Man lade ner väldigt många timmar på Zombies Ate My Neighbours! Panik då man stöter på jätte babyn för första gången, eller dom stressande banorna där jättemyror förekommer...


signatur

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka. - A. Einstein

1
Skriv svar