Skola + Spel = Fallout 3 i genus?

Medlem
Skola + Spel = Fallout 3 i genus?

Ja det är det faktiskt. Just nu skall Fallout 3 huggas ner, klistras ihop, läsas in, funderas över och? ja lätt summerat: Spelet skall analyseras. Veckans tvist är att det skall göras efter ett genus perspektiv.

Av ett spel som bygger så mycket på ironi, fördommar och en snevriden verklighet som ändå på något sätt görs som en paradi av vårt eget samhälle. Kanske det blir svårt att försöka det underbitna fördommarna om män och kvinnor. När man faktiskt FÖRSÖKT få fram dom.

Eller är det motsatsen? Blir spelet istället enkelt analyserat. Kan man se rakt upp och ner dom fördommar dom har byggt spelet på. Inte säker på att det är där jag kommer hitta svaren. Men det kommer bli intressant!

Senast på måndag kommer ett fint inlägg här om just:
Fallout 3 i ett genus perspektiv.

/Alex
@ Start And Select
http://startandselect.wordpress.com/

#blogg

Medlem
Skola + Spel = Fallout 3 i genus?

Det låter väldigt intressant, vad är det för kurs du läser där du har detta som uppgift?

Medlem

Jädrans att jag skulle trycka på felknapp för snabbsvar!

IKT (Informations och Kommunikationstekniker), lärande och utveckling heter kursen. Vilket är väldigt stort ämne i sig, och sen skall allt riktas in mot digitala media (pluggar på högskola förövrigt).

Just nu så skulle vi helt enkelt få större förståelse av genus inom media och se för oss själva hur det är med just köns föreställningar och liknande. Väldigt intressant.

Dock är ju som sagt fallout spelen väldigt ironiska till sitt sätt så får se hur jag vinklar analysen sen.

/Alex
@Start And Select
http://startandselect.wordpress.com/

1
Skriv svar